Stackars lilla flickan

Usch igår var en riktigt jobbig dag.. klev upp strax före 6 började jobba 7 och sen jobbade jag till kl 16.30, ungefär vid 16 så ringer mamma och säger att Disa bara lägger sig i boxen, vilket är väldigt ovanligt för henne då hon är ett litet matvrak i vanliga fall. Men vi kommer överens om att hon ska ta ut Thokki och Disa till paddocken och få dem att röra på sig lite, men den enda som springer så äre Thokki, Disa vägrar, så mamma får ta ett grimskaft och leda henne, vilket var lättare sagt än gjort när man har med en envis ettåring och göra. Till slut kommer iaf jag oxå hem och kan hjälpa till, så när ja kommit hem så har mamma ringt till veterinären som så klart är ända borta i Gimo.. *suck* jourhavande närmare tack!! Vi promenerar iaf med henne till vet. kommer och då får hon ju vatten i sond med paraffinolja i och sen ska hon stå på dropp men de gick ju inte eftersom de blev värre med henne efter en stund, ringer till vet. igen och hon säger att vi ska åka till Ultuna med henne så hon ringer in dit och remitterar oss dit. Vi ringer Ulrika för att få hjälp med lastningen, Disa var ju aldrig lastad :S Hon kommer på stört och vi får in Disa och Birk (det moraliska stödet) i transporten, vi åker på en gång till Ultuna med dem. Väl där så kommer vet. på en gång och hon blir undersökt och får smärtstillande, dem sondar henne igen men inget händer, till slut bestämmer dem sig för att operera henne och då åker vi hem med lille Birk i släpet, dem lovade att ringa direkt efter operationen och det gjorde dem, trots att de var mitt i natten (helt fantastiskt!) Operationen hade gått bra och det visade sig att hon hade tarmvred, dock slapp dem kapa tarmen och kunde istället "knyta upp den", skönt!!

Förra helgen red vi kurs för Susanne Brännemo ( hon som var med i Bonde söker Fru) och hon tipsade oss om hennes blogg så gå in på hennes hemsida www.smarsgarden.se och klicka därifrån vidare till bloggen :)

Nu ska ja vila en stund innan mamma kommer hem.. är trött som ett as efter den tuffa gårdagen..

Bye bye!


Kommentarer
Veronica Mohlin

Hej på dej.

Vilken tur att det ordnade sej med hästen.Det är ju aldrig kul när dom blir sjuk.Vad kan de bero på att de vart tarmvred?Jag va in & kollade bloggen åt Susanne.Såg en bild på Trostan oxå han ser fin ut.Hoppas att allt är bra.

Mvh Veronica

2009-10-29 @ 19:44:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nennir

I en egen liten värld

RSS 2.0