kul ska de bli..

att åka på russelträff på söndag :D de e kul att se så många popcorn på en gång! alla är de så olika men ändå så lika, om ni förstår..

Idag var Sarah, Henrik, Sofie och lilla William här, mamma skulle få hälsa på lilla Enya och Sofie skulle få rida lite på Birk. Vi ska få låna med oss lilla Enya på utställningen i Timrå, då blir det lite mer att göra iaf! även om det betyder att vi måste åka tidigare hemifrån än planerat. Men de ska bli så kul, lilla Enya är ju så söt!! håll tummarna för att de går bra för oss, de är mamma som ska visa henne då :) Och jag ska visa Kira om inte mamma fått smak på de där med att gå in i ringen då förstås  ;P hehe men jag vet att Kira kommer bara att titta på mig om jag står utanför ringen. Så ja vi får se. Först och främst nu så är det russelträffen som gäller! Med grillning, race och allt vad det innebär =) 

Knäppt lite bilder på när Sofie red Birk och William 6 mån. satt för första gången på en häst, men  har inte hunnit lägga in dem än på datorn så ja ska se om jag hinner lägga in dem imorgon, lr ja idag.. beror ju på hur man ser det :P

Nu ska jag sova, ska jobba i österrike imorrn (en plats utanför Tobo XD) för er som undrar..

Natt natt och dröm sött gott folk!

seg lr vad..

ja tror jag tappade stinget där ett tag på bloggandet :P men nu kommer det bilder och uppdateringa så be prepared for a loong story..^^

image32

hihi kolla in sovstilen! Var jobbigt att ha storebror Jonny m. sambo Emma hemma på besök över påsken.



Skogspromenad med hundarna, knäppte kort i sepiafärg, blev några bra bilder men jag vill verkligen ha en bättre kamera..!



Var på istölt i Uppsala 23/3 på Studenterna IP, det var Istölt av elit-klass, jättehäftigt att se!
Bild 1: Maria Berg på Svartur vom Hochwald,
Slätterne gård
Bild 2: Helene Blom på Soldán frá Hvítanesi, Västerboda gård

Helene har jag haft som ridlärare och Maria Berg var det som jag köpte Spök av :) Jättetrevliga människor.

Skulle lägga in ett klipp från youtube, men för det första vet jag inte hur man gör och sen hittar jag inte på klippet.. ironiskt eller hur? :P

Nu ska jag gå ut i stallet och ta in dem små liven!

ok.. glömsk är jag.. men de finns de fler som är..uppenbarligen..

jaa, min så fint planerade dag, blev en så icke planerad dag =/ Var ute i stallet när min falon ringde ca. 08.50, de var Ann, hon frågade om jag var påväg ner till Öppna förskolan.. hmm ja de var jag ju helt klart inte :P Gun hade ju sagt att hn skulle ringa mig när det var dags igen, men det hade hon inte gjort. Dessutom var hon nu sjuk... Ja mitt svar blev ju jag kommer så fort ja kan, så på ca 25 minuter hade jag slppt ut hästar, in bytt om och kommit ner till öppnis, jag kom samtidigt som första familjen kom. Idag kändes det iaf mycket bättre att vara där, inte lika uttittad som förra gången jag var där.
Kurt, mamma och Millan kom och hämtade mig där när jag slutat, så då åkte vi till Ica Maxi i Gävle, gjorde några fynd måste ja säga, blev piratmjukisbyxor, ögonskugga, hårfärgningsmedel, ingredienser till kladdkaka, MUMMA!! tänkte bjuda dem små liven på de imorrn kväll. Skulle ridit med Vickan men kom hem så sent så hon red själv istället, ska rida imorgon.

Håller tummarna för Maria och Jamila Berg på söndag, dem ska tävla i istölt på studenternas IP i uppsala, nära och bra för oss!!

Lycka till!!

Nu ska jag nog gå å duscha sen sova tror ja..

C ya! ^_^

En mästare har gått ur tiden..

Ja det är med gråten i halsen jag nu kan berätta att Senjor Ari har fått vandra vidare till Trapalandas evigt gröna ängar, Jag tycker jag har det tufft som vet om det nu, men jag tänker på alla de som har häst i stallet alla som har taget del av han kommer nu att få känna sorg i sitt hjärta, han var speciell den där herren, och det finns inget jag ångrar över att jag lärt känna den hästen. jag känner extra med Malin oxå..

länkar till ett tidigare inlägg där det finns bilder på den lilla stjärnan.. 
Senjor Ari

Idag har min kära lilla förkylning accelererat.. IGEN.. *suck* den är lika jävlig som förra gången så nu har jag skavsår under näsan IGEN.. blää... men ändå blir det inte så jävligt att man blir seg i kroppen nej de blir bara huvet och näsan.

Håller tummarna nu för att mirre fixar de där på fredag :P I need It!!

desperately..

Natt natt.. sov gott och dröm sött ^^

Partajbrist

Ja tror ja har abstinens! hör och häpna.. men ja vill umgås och dricka gott me mina vänner. Och det är NU! saknar nyårsafton, synd att de inte går att spela i repris, ja ångrar att ja inte knäppte kort då =(

rastlös..

make It go away!!  It will drive me crazy..


Min dag började med frukost på sängen, de ni ;) är en av våra födelsedags traditioner, men eftersom att alla vi jobbade i onsdags så blev det ingen frukost på sängen så då blev det de idag istället. 
Idag har ja haft kalas här hemma, med porterstek, sås o potatis och en mumsig princesstårta som jag beställt av mamma till min födelsedag! har upptäckt att de inte är bara jag som älskar marsipan och mandelmassa.. nee lillasyster är oxå helt tokig i det!

aja nu ska jag försöka hitta på ngt att göra annars får ja väl gå å sova.. jippie..

aja bye bye..

äckligt..

..trött just nu.. fick höra på nyheterna att det var en familj som hade hittat en musunge i chipspåsen, ÄCKLIGT!! haha dem stackarna som var vegetarianer fick terapi nu *asg*

ja en heeel dags jobb idag me, 9-14 på traktorn och 15-19 på de andra stället, totalt slut när man kommer hem :( men ja ska iaf få frukost på sängen imorrn *BIG smile*, ja fick ju ingen i onsdags när de var "the day". Imorrn kommer broder och emsan samt willen ^^ skoj skoj! ja dem ska plocka upp mormor i Månkarbo oxå, men sen kommer dem!

lillbirken fick ett nytt täcke igår så då fick han använda det idag, de var LILA ja gissa vem som blev lyrisk när hon fick se de, iaf så tog de ju inte lång stund innan det förlorat sin lila färg =/ hopplöst ute i hagarna nu!

en tanke till den som stukat foten! hoppas de blir bättre snart.

aja gnatt gnatt^^

Strecket är passerat

ja nu är 20-års strecket passerat och inte fan känns de någe annorlunda!
Gårdagen kändes inte som födelsedag, det började med att ja klev upp 6.15 för att hinna säga hej till resten av familjen. Ja då fick ja iaf presenter =) en film, Derailed av lillebror, ett bänk-set av mamma och kurt som de står Fork, Knife och Spoon på, blir jättefint när ja väl får en egen bänk att ställa sånt på :P


skrev just ett helt långt inlägg, och när de skulle sparas så bara försvann de.. GAHH!! blir tokig snart..

mm.. "systemmyndig" .. vilken jätteförändring..

C ya.. the day when I´ve got the power to right something that actually means or says something :P

One more day..

then It say´s "kaboooom!!!" haha nee då :P jag har inte ens tid för de, ja jobbar mellan 9-16 och sen 18-20 så de blir himla skoj... lr inte :P vill ju vara hemma =/

Min kära vän Issa var här igår, stackaren var ganska förkyld =/ (hmm undra vem som smittat henne?! *oskyldig blick*) fick iaf paket av henne, väldans snällt :D fick ramar, blockljus, kalligrafipennor och hästgodis, just what I wanted :D

De är första året och gången som ja ar haft svårt att veta vad jag vill ha, men de har hänt så mycket runt omkring mig just nu, och huvet är tommare än någonsin :S Visst de finns grejjer som amn vill ha, men ja hmm.. dem har en förmåga att vara hiskeligt dyra och inget som ngn annan vill köpa ^^ typ en sadel lr nytt träns till ngn av pållarna ;P 

 
Nu ska ja ut och ta in pållarna och se om de går att skala av Birken lite.. han har en förmåga att se grå ut denna årstid och de spelar ju ingen roll vad man gör, men nästa gång de blir torrt och han blir någorlunda ren så ska han RAKAS, ja ska försöka ta halsen nu ikväll för han kliar sig, tänk dig själv att sitta/stå inne med en stor dunjacka på dig som går från huvud till tår! Nee tycker synd om han så nu ska han skalas lite :) blir storskalning sen om han inte börjar fälla snart!!

aja ha de gött!

2 more days..

mm vissa vet redan va de betyder andra inte, de som orkar bry sig får väl fråga :P

Igår blev de lite slött me skrivandet, men ja var ute och gick me doggsen på förmiddan, klart att man ska ut och gå när de e pissväder, man vill alltid ut och gå när de inte är bra väder, men sen när det väl är det ja då sitter man inne på sitt feta.. rida är en annan sak de kan jag göra i nästan alla väder, då bortser jag från snöstorm, dimma, och ösregn. Sistnämnda går om det börjar när man är ute och rider, men inte precis så att man kastar sig upp på hästen om de ösregnar.. lr hur..?
Jag var iväg och jobbade igår oxå mellan 12-19, bra med pengar har jag hört ;) sen när ja kom hem var jag helt slut så de blev inte mycket mer än att gå ut i stallet och sen slappa vid tv:n.

Idag har ja jobbat i Björklinge mellan 7.30-14 skoj skoj :)

nu ska ja va trevlig mot Issa hon kom ju me splessenner ;D

Ha de gött!!

Sunny lazy day ^^

Aha de e så sant som de e skrivet :P varit sol och ja har vart slö, Vickan kom hit med Thea så då lekte Millan och hon ett bra tag sen, bestämde vi oss för att gå hem till dem ett tag, så vi käkade lunch där. Tack kocken för den goda maten ;)

Planen var att Thea och Millan skulle rida, men vi ångrade oss när vi fick se hagen och skitgrisarna...  och har fortfarande inte fått ngr bilder av Vickan sen Thea och Milla red förra gången :P jag själv lyckades ju glömma kameran inne då..

Ska snart käka hamburgare från Svanby, mumma!

får se vem som går vidare ikväll i andra chansen då..

C ya!

dåligt..

mm de har de varit med uppdateringar här ett tag, men ja har inte haft lust till ngt, ja tror ja gått å blitt en soffpotatis! ;) förutom hästar så gör jag inte mycket mer, jo jag har tränat konster me doggsen så Kira kan snart sitta vackert och Frida kan nu även vinka, inte svårt att lära in de på henne då hon redan kan vacker tass :) för att trissa upp Kira så hon ska vilja jobba så ska man säga åt Frida att rulla runt, Kira blir skogstokig då, hon skäller och försöker hoppa fram och tillbaka över Frida, så Frida blir alldeles förvirrad! hmm dem kanske kan göra shownummer tillsammans *fniss* nee Fridan skulle bara springa och hälsa på alla människor och Kira skulle få snurren totalt :P

Idag är jag glad, solen ger en en massa ny energi! :D ska ut och gå om en stund så fort grytan kokat ordentligt, hmm jobbigt att vara kock..

ska bli skönt den dan man bor själv och bara får laga mat åt sig själv!

En bild på Issas söta Hegge :D hon var här å hälsade på förra lördagen, så då fick han tillfälligt bo Synds box.

image29

Tjejerna redo för att rida :) Karro med Spök och Millan med Birk (kameran är konstig för tillfället) 

image30

Den lilla skitgrisen Birk, konstant lerig och dammig! Ngn kommer att åka på ett STORBAD när de blir varmt ute..

image31

C ya later! ;)

Kompensation

Hmm undrar om exemhästar rullar sig mycket mer än vad icke exemhästar gör? för Spök rullar sig lika grundligt VARJE dag.. tänkte om de hade ngt med att göra med att hon får gå med täcke hela sommaren och då inte kan klia sig lika bra. Börjar bli rätt less på detta pissväder nu kan ja säga, hon får gärna rulla sig när de är torrt lr påfryset, men måste hon göra de nu?! och  hon gör de precis innan man ska ta in dem så de finns inte en sportmössa att man kan borsta dem på kvällen utan man är tvungen att göra de på morgonen när man har så himla gott om tid...

Ngn som vill ha min näsa? för ja vill inte ha den längre.. har säkert snytit mig över 100 ggr idag så ni kan ju tänka er vilket fint skavsår under näsan man har ^_^

Dags att sova ska upp före fem för ja ska till sjukhuset på röntgen igen.. blää, men men denna är iaf i stående position och tar ca 10 minuter, istället för 1½ timme med MRT:n.
 
Natt natt..

förkylningar.. en "pain in the as" som man aldrig blir av med!

Förkyld igen! ja tror jag blir tokig, har skavsår under näsan och tårarna rinner o blää! ja vill inte vara mer förkyld!
Jag vill vara frisk och jobba! helst i Tierp, ja hör och häpna men de vill jag :P saknar stället, som tur är ska jag dit på onsdag och jbba ch då måste jag prata med dem, de känns som jag blivit ersatt med annan vikarie för jag vet att dem konstant behöver vikarier. Men ändå hör dem aldrig av sig, ja tor de blev lite fel där när jag började vicka i Björklinge me, nu tror dem att jag är där hela veckor vilket jag inte är :/ ok om jag hade jobb där men de har jag ju inte heller så nu går man bara hemma och släpar. Jag förstår dig Mandy om du får långtråkigt om dagarna!

Har just tittat på Råttatouille den var bra, lite trög i början men den kom igång riktigt bra sen, igår tittade jag på Alvin och gänget innan vi åkte till Jonny och Emma och firade henne, trots att hn inte fyller förrän imorgon, men ja vi hade inte tid att åka då och inte nästa helg heller :P

Nu ska jag ta å hänga tvätt..

C ya..

.. sometime..

Visit!

Ja idag har ja haft besök av Issa me Heggen :) kul va de! men hmm hegge har en förmåga att trissa andra hästar till att gå fortare, så de slutade med att dem trissade varandra nerför hela raksträckan från Frebro, så de slutade i full galopp då hon tog bettet och vägrade lyssna. Men ja de är ngt att arbeta på, kommer ta ett tag innan ja känner henne lika bra som Synden :) 

nu ska jag kika klart på melodifestivalen

Ha de!  

Glömde..

Glömde skriva vrf ja skrivit namnsdagar i rubriken igår, jo de var så att ja hade namnsdag den 28 men de var bara min käre bror med sambo som såg de, och ni kan ju gissa vad sambon hette i andranamn ;P hehe nee men de var snällt att dem gratta mig iaf ^^

Nennir

I en egen liten värld

RSS 2.0