Stackars lilla flickan

Usch igår var en riktigt jobbig dag.. klev upp strax före 6 började jobba 7 och sen jobbade jag till kl 16.30, ungefär vid 16 så ringer mamma och säger att Disa bara lägger sig i boxen, vilket är väldigt ovanligt för henne då hon är ett litet matvrak i vanliga fall. Men vi kommer överens om att hon ska ta ut Thokki och Disa till paddocken och få dem att röra på sig lite, men den enda som springer så äre Thokki, Disa vägrar, så mamma får ta ett grimskaft och leda henne, vilket var lättare sagt än gjort när man har med en envis ettåring och göra. Till slut kommer iaf jag oxå hem och kan hjälpa till, så när ja kommit hem så har mamma ringt till veterinären som så klart är ända borta i Gimo.. *suck* jourhavande närmare tack!! Vi promenerar iaf med henne till vet. kommer och då får hon ju vatten i sond med paraffinolja i och sen ska hon stå på dropp men de gick ju inte eftersom de blev värre med henne efter en stund, ringer till vet. igen och hon säger att vi ska åka till Ultuna med henne så hon ringer in dit och remitterar oss dit. Vi ringer Ulrika för att få hjälp med lastningen, Disa var ju aldrig lastad :S Hon kommer på stört och vi får in Disa och Birk (det moraliska stödet) i transporten, vi åker på en gång till Ultuna med dem. Väl där så kommer vet. på en gång och hon blir undersökt och får smärtstillande, dem sondar henne igen men inget händer, till slut bestämmer dem sig för att operera henne och då åker vi hem med lille Birk i släpet, dem lovade att ringa direkt efter operationen och det gjorde dem, trots att de var mitt i natten (helt fantastiskt!) Operationen hade gått bra och det visade sig att hon hade tarmvred, dock slapp dem kapa tarmen och kunde istället "knyta upp den", skönt!!

Förra helgen red vi kurs för Susanne Brännemo ( hon som var med i Bonde söker Fru) och hon tipsade oss om hennes blogg så gå in på hennes hemsida www.smarsgarden.se och klicka därifrån vidare till bloggen :)

Nu ska ja vila en stund innan mamma kommer hem.. är trött som ett as efter den tuffa gårdagen..

Bye bye!

Frida till veterinären

Ja igår var jag med Frida till veterinären, hon har pipit och gnällt och skällt nu i några dagar och till slut insåg vi att vi måste ringa vet. och höra vad de kan vara för fel, så när vi kom dit så fick frida bedövning och sen tömde dem analsäckarna på henne (låter trevligt värre) luktade tydligen apa sa dem, men glad var jag att ja var förkyld för ja kände inget ;P Men stackarn hade nog haft de jobbigt för dem var tydligen proppfulla, ska tillbaka igen nästa vecka och göra om det, samt ta ett blodprov för att kolla så att allt annat är okej i kroppen på henne, flickan börjar ju bli till åren så man vill gärna ligga steget före! ( förhoppningsvis så gör man det så att de inte är någonting som visas på provsvaren sen!)

Usch nu har jag varit sjuk hela veckan, sa nej till både skola och jobb igår och idag har ja ringt mig sjuk till Izaks mamma och sagt nej till krumeluren i Kyrkbyn (snyft) ska alltid vara ngt så att ja inte kan svara ja när dem i Kyrkbyn ringer.. Och igår ringde dem från Örbyhus och frågade om ja kunde jobba där idag, men ja sa nej till dem med, ja blir tokig på detta snart!! ja vill ju jobba!! Pengar är bra i denna tid när man närmar sig jul..

Nu ska ja hitta på någe vettigt, ha de bra!

Frida, Berta & Kira

Trött på att vara sjuk!

Är så less på att vara sjuk på alla sätt och vis, nu har ja haft dålig sömn 2 nätter i rad och de tar på en, man orkar ju ingenting...

Då Kira inte var dräktig så äre bara sätta igång att motionera henne, och de är ju jävla lät när man har en hund osm är värre fryslort än en själv :P När de regnar får man i stort sätt bära ut henne för att hon överhuvudtaget ska sätta sina tassar i de där blöta äcklet som faller från himlen!

Karro sov här igår och hon sov på min bäddsoffa, ja tyckte lite synd om henne som skulle behöva sova i mitt rum när ja hostar som jag gör på natten, men de var inga större problem tror ja för hon vaknade nog inte en ända gång! :) I natt får hon iaf sova hemma för nu är någon hemma hos henne igen..

Nästa helg äre dags att rida kurs, men ja har ingen lust alls med det, dels för att jag är förkyld och dels för att pengaförrådet inte är direkt stort just nu, lr typ aldrig! *SUCK*

Vrf ska allt va så dyrt?!

Ha de bra allesammans så ska ja försöka krya på mig...

Blir inte klok på detta väder..

Usch så konstigt väder det är! På förmiddagen var det soligt och nu när ja ska ut och rida då blire mulet.. :( tråkigt!! bara hoppas att det inte börjar regna igen, har varit så skönt idag när det inte har regnat.

Har fått värsta förkylningen, rösten är lång ifrån som den ska och hundrana dem visslar som aldrig förr och har tappat öronen när man är ute bara för att ja inte kan ropa på dem ordentligt.. mutter och morr..

Idag fick Kira följa med Per till Tierp och ta de lite slapp, hon har njutit hela dan, sa han, vandrat från soffan till att ha blivit klappad på. Kira behöver det, det visade sig ju att hon blivit skendräktig och hade alltså ingen bebis alls i magen, tråkigt men men de är bara att prova igen nästa löp och hoppas på det bästa..

Nu ska ja ut och rida en sväng me min hosta..

Ha de bra!! 

Nennir

I en egen liten värld

RSS 2.0