Härlig helg

Ja det har varit en kort helg känns det som, den har gått fort, men det kanske beror på att vi var ut till svärisarna på middag i Ängskär igår och fick grillat (gjorde grillspett), mums var det! Och snälla Tina hade köpt marshmallows till mig ^^ nej jag är ingen sockerråtta jag inte ;) Iaf så var det väldans mysigt att åka iväg en sväng och bara ta det lugnt, dock efter några timmars stillasittande så kryper de i benen så man vill hem igen till hästarna och rida, så då fick det bli Snerra som fick sig en tur tillsammans med mamma på Trostan, de hade gått lite för länge på betet igår så de tyckte de var lite tungt att röra på sig i början men de var nog bra för dom.
 
Var duktig och smorde lädergrimmorna igår, de var behövligt Snerras grimma var RIKTIGT skitig så den fick sig ett litet "ansiktslyft" ;) Och idag smorde jag Snerras träns och sadel eftersom hon ändå inte får ridas förrän på tisdag igen :) Snerra fick ju idag åka och träffa Ingebjörn (equiterapeuten), han kommer till Svanby en gång i månaden ungefär. Så vi stoppade in henne i transporten i morse och hon klev så snällt på och sen var hon så cool när vi kom dit oxå, och den där lädergrimman jag smorde igår.. den behöver smörjas igen.. de tog henne 2 sekunder i rundpaddocken så hade hon rullat sig med den på .. jaja e huvve dumt får kroppen lida ;) Men de som var väsenligt med besöket i Svanby var att Snerra fick sig en genomgång och hon var fortfarande sned men mycket bättre och hon var mera lättbehandlad, han kunde oxå se att hon börjat bygga muskler som ska hjälpa henne att hålla ryggen/rumpan i schack ;) Så vi har bokat in oss på en behandling till i slutet på juli (antar jag) under tiden fortsätter jag hjälpa henne att bygga muskler på samma sätt som jag har gjort nu. ;)
 
Just nu vill inte bloggen koppla ihop sig med instagram så bilder kommer imorgon ^^ Natt natti!
 

Lite lyx..

Lite lyx ska man ha, de är många som går på semester imorgon på jobbet så ja tänkte jag skulle lyxa till de lite och har gjort princesstårta som ja ska ta med mig imorgon :) Idag har Millan varit med mig på jobbet de är lika roligt för alla parter tror jag, barnen tycker de är roligt när hon är med..  hon ska följa mdd imorgon med så hon hjälpte mig att göra tårtorna, de ska dock inte garneras förrän imorgon bitti. 
 
 
på söndag är de dags för Snerra att träffa equiterpeuten igen, får se vad domen blir xenna gång

Jävla skit!!

Uppsala landsting i ett nötskal!! Har just varit till mvc för att kolla blodtrycket, och jag gick dit i tron om att de fortfarande hade drop-in på onsdagar så ja tog ledigt en timme från jobbet bara för att jag skulle hinna dit i tid.. och så har de slutat med drop-in för sommaren!! morr!! fan oxå, och inte hade de nån bokningstid heller.. men ja fick iaf lämna namn och nummer så skulle de ringa så fort de visste ngt. Nej nu ska jag äta lite innan de är dags att åka till tierp och klippa sig.. ja de kan väl inte bli fel iaf.. lr?!
 
Idag ska Disa ridas, igår vare Snerras tur, de börjar kännas som att hon börjar muskla sig lite, fick några korta bitar ren mjuk tölt igår :) ja egentligen ska de bara skrittas och galopperas men jag var tvungen och se om de hade stärkts någonting. Och de hade det! :D just nu rids hon varannan dag då hon tycker det är fruktansvärt påfrestande att inte få gå med huvudet i backen och hon måste gå och samla sig högt. Och det jag vinner på det här är rejäla benmuskler för satan så jobbigt det är ;) samt att jag i slutändan förhoppningsvis får en välmusklad och flott häst :P 
 
 
snart är vi på rätt spår igen :)
 

Sjukling..

Älskling är hemma o sjuk så vi lyxade till de lite med ben & jerry glass efter maten, gott!! men inget man köper för ofta då de en väldans dyr glass ;) 
 
 Har ingen koll på vad vi ska hitta på för nåt på midsommar heller, ingen koll på vad andra ska göra heller :/ nån som har nån ide? 
 
Dags att dra iväg till stallet och rida ngn av brudarna. Millan red Synd igår, ut på tur med mamma för första gången :) de skrittade bara men de gick iaf bra :) 
 
Fick hem klänningarna igår som jag köpt av en tjej på blocket. Såå nöjd! De satt bra oxå.
 

En intensiv vecka!

Veckan började med att vi hade sommarfest på jobbet med föräldrar och barn, super mysigt och vi hade nästan tur med vädret :P Började regna lagom till alla nästan hade fått i sig picknicken. Tisdagen fortsatte i rasande fart och onsdagen likaså, i torsdags hade vi möte med de nya föräldrarna inför hösten, de var riktigt kul att visa dom runt och berätta om hur våra dagsrutiner och verksamhet ser ut :) Jag landade då hemma strax före 21 för att sen åka till stallet och mata hästarna, som tur var hade gulliga Tina mockat och tagit in dom små juvelerna, så jag behöver bara fodra :) Blev ju inte många timmars sömn den natten då jag behöver packa lite inför fredagen för då var de dags för sommarfest för oss personal på flustret, kul hade vi :) men eftersom jag skulle upp väldigt tidigt idag så blev jag hämtad före tolv  och efter en väldigt fnissig bilfärd hem så slocknade man ovaggad :P Idag var det upp före tuppen och göra sig i ordning för att åka till stallet och packa in klart i bilen, för sen lastade vi hästarna och drog i väg till Tierp för idag gick den årliga tävlingen Svanby Open av stapeln :) Ja har haft jättekul och både Synd och jag var sopslut när vi var klara med alla klasser, jag var med i 2-gång, 3+1 gång, safttölt och trail gick inte allt för bra i ngn av klasserna förutom i trailen då ja kom 2:a :D haha nåt ska man ju vara bra på ;) Bränt mig rätt ordenligt i solen idag  så de lär väl kännas imorgon..
 
Tröttis hästen. Och lädergrimman hon har på sig köptes på loppisen idag för 10 kr ;)
 
Blir en lugnare dag imorgon tror jag :P
 
 
 

vad hände?

Från att ha haft väldans mycket energi och lust till at göra saker igår till att inte finna någon gnista alls idag :/ mjo visst jag var till stallet imorse och släppte ut hästarna och gav dom mat, samt har varit till stallet igen för att ge lunch och ta Trostan och Snerra till gräshagen en stund.. men i övrigt har ja inte gjort mycket.. kikat på Grey´s och laddat över bilder till USB som Johanna och Karin ska få på kursen :)
 
Jag vet inte rikitigt om de beror på att det har varit väldigt mycket runt omkring mig senaste tiden och det här med hösten känns rätt tungt just nu, men som jag egentligfen vet kommer att räta ut sig.. :/ sömnbrist från den här veckan som Per har varit borta kan oxå vara en bidragande faktor i det hela.
 
Nee nu ska ja nog kika i frysen och fixa mat.. blir nog en skritt tur på Snerra sen, med ngt inslag av galopp.
 
Bye bye!
En bild på Thokki och mamma från förra kursen :)

mysdag

Idag har jag haft en riktigt mysdag.. började med att öppna på jobbet och fick gå hem strax efter tolv då vi hade väldigt lugnt med barn :) stannade hos mormor på vägen hem från jobbet och tog en fika. Kom hem sen och åkte iväg till mamma och bytte fordon ;P gräsklippare så då klippte jag gräset hemma, så nu är de fint igen! Efter vi var klara ute så åkte vi och handla till tacosen vi skulle käka.. gott blev det ;) och nu har jag varit ute och ridit en sväng på Synd. Hon är riktigt fin nu. En smula rund kanske.. men men de räcker ju att hon tittar på gräset så sväller hon :P nu blire chokladpudding!!
 
Här kommer en fin bild på Trostan från ikväll 

Sveriges nationaldag

Firar jag med att vara i stallet och pyssla har redan smort ett träns och en sadel, nu har jag varit hem och mellanlandat och fått i mig lite frukost. Provade just Axas havreflakes, men de smakade som ett godis som man kan ge till hästarna så ja ska prova ta med det dit och se vad dem tycker om det ;) idag kommer johanna på snabbvisit, ska hämta luva och insektsspray till Valle. Jag tyckte hon skulle stanna till lite och rida lite ;P men de hanns inte med.. nee nu ska ja packa ihop lite och åka till stallet och rida mina flickor..  
snygg va?

Converse!!

 Älskling kom hem med ett par rosa converse till mig!! ♡ glad blev jag. Och så glad blev jag att han kom hem så klart!! nu ska jag nog krypa till kojs så man orkar med att vara ledig imorgon ;) 
 

äntligen!

Kommer älskling hem och äntligen fick jag sitta upp på Snerra igår igen. Vi tog en liten skritt tur enligt equiterapeutens ordination..

Nennir

I en egen liten värld

RSS 2.0