Träning

Idag vare dags för träning för bästa Bonny igen, återigen får man glädjas åt denna lilla häst som bara glatt kliver på transporten! Idag följde mamma med, med Bruda :) Snerra gick fint på banan men kändes inte fullt lika bra som när ja var ut och red med Hanna i torsdags men men några dagar kvar tills tävlingsdax! :) Hon kanske var lite mör från gårdagens pass också men de vet ja ju inte ;) Nu ska ja iaf ta och anmäla mig till Nattfaris tävling här i Svanby måste ju passa på nu när de är så nära :)
 
Igår var vi till Jeanette och Anders på middag och hon gjorde supergod mat! Jag stod för efterrätten och gjorde vit chokladpannacotta med hallonsås :) Jag var iaf väldans mätt o nöjd!
 
Denna vecka fortsätter träningen med Snerra inför tävlingen, har fått tips från Bonny hur ja ska lägga upp det och så får vi se om det är ett vinnande koncept :) de tror ja!
 
Idag gjorde jag lite städning inne på ladan, tog upp massa löshö från golvet och slängde åt tjurarna i lagårn istället vek ihop massa flugtäcken som av ngn anledning hade kommit ur frysboxen jag lagt dom i?! Tips om ni har ngn gammal frysbox som inte fungerar eller om ni av ngn annan anledning inte använder dom, de är super att förvara hästtäcken i för då kommer inte råttorna åt dom. Vi har två stycken nu och lägger täcken i.
 
Här är en bild från gårdagens ridtur på rallyhästen Synd, väldans blåsigt här ute på slätten.
 
Något in zoomad bild då man måste beskära bilderna på instagram. Fick använda det då det av nån anledning inte vill funka att lägga över bilderna från telefonen till datorn.
 
Nee dags att röra på sig igen :)
 
 

Glader! :)

Ja idag/ikväll är ja glad och nöjd, Snerra var så lösgjord och fin idag så jag vet inte vad som hade hänt riktigt :P känns som att vi jobbat ihop oss riktigt bra nu på sistone och mycket tack var bästa Bonny och Peter, är så glad att jag har chansen att rida för dessa toppentränare! :D
Hade finsällskap idag av Hanna och Töfradis, lilla hoppeloppan håller på att bli stor, hon har utvecklats otroligt nu under vintern, superflott har hon blivit!
 
Igår var svärfar på besök och då fick jag ett till bidrag till hjälmen, så nu ska ja köpa mig en tävlingshjälm! :) En som inte är solblekt ;)
 
Nee dags att bege sig! Hej Svejs!

allt o inget ^_^

Nee har egentligen inge vettigt att skriva om men sitter och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, håller på att tvätta tävlingskavajen så den ska vara redo tills tävling :)
 
Snerra känns fin nu och de känns helt ok att starta en tävling om ca 2 veckor. Var ut idag och red och efter att vi ridit förbi en läskig stillastående (!) bil så fick hon massa energi i benen så jag försökte jobba in allt i bakbenen. Blir mycket rörelse i ryggen på henne då kan ja säga :) kul! Imorgon får hon vila för då slutar ja sent och sen kommer svärfar på besök. Sen ska ja rida tors-söndag iaf :) Snerra får extra havre nu iaf, riktigt kul att rida henne nu när det har blivit lite fart i henne. Sötnosen! <3
 
Var på besök på sjukhuset igår och gjorde en röntgen av nacken och fick sedan träffa ortopeden (barn ortopeden, de ni ;) ) 26 år och går fortfarande där, ska inte klaga är himla skönt att träffa samma läkare varje gång :) men ja ska dit igen om 2 år.
Röntgen bild på nacken, lite lik E.T. lr hur ;)
 
Bakade dumlekakor på kvällskvisten så man kan bjuda på ngt imorgon.

Gott, gotti gott gott ;P
 
Natt natt på er!

recept nr.1

Till alla er som frågat efter receptet :-)
 
Citronpaj 12-14 bitar 
 
Pajdeg

125g smör/margarin
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 äggula
 
Fyllning
 
2 citroner
1 lime
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
 
Garnering
 
Florsocker
1 kruka citronmeliss
Ev. Vispad grädde

Toppen avslut på helgen!

Kunde inte ha fått en bättre söndag tror jag, tokfint väder, god mat och en jätteduktig häst :) avslutades med middag med svärmor o gänget. Jag somnar med ett leende på läpparna. Och jag tror att alla ekipage på kursen var nöjda med deras och hästarnas insatser idag för ja tyckte iaf att de såg ut som det gick bra för de som jag hann se :P Blev tyvärr inga bilder från kursen då jag totalt glömde knäppa ngt kort. Nästa gång ja rider på banan med Snerra så ska Perra (hihi rimmade visst) få filma när ja rider, de är så nyttigt att se sig själv när man rider :) och framför allt jämföra med det han filmade i höstas. Fick mycket beröm för min ridning idag, jag själv tyckte väl inte att de hade hänt så jättemycket med Snerra och mig sen förra kursen men de hade det visst :P Hon skötte sig toppen och jag är enormt tacksam över att ha möjligheten att rida för 2 så otroligt duktiga människor, både Peter och Bonny har hjälpt mig massor!
 
Ingebjörn var ut idag också och behandlade Disa med shockwave (stötvågs behandling) hon tyckte inte att det var nämnvärt läskigt, allra helst inte när Birgitta stod med en morot i fickan :P Han tyckte iaf att det såg lite bättre ut så det får vi väl hoppas på.
 
Känner att de här inlägget är lite osammanhängande, men de tror ja att de får vara ikväll för ja är rätt trött i huvet efter en intensiv dag ;)
 
Puss på er allihopa!
 
En bild från en träning för Bonny på ovalen på Svanby höstas :)
 

Vann rätt låt?

Vet inte jag.. hade nog hellre skickat vidare ngn av låtarna som inte var med i finalen. Men Sanna är duktig så ja hoppas att det går bra, jag tror dock inte att den slår så hårt i eurovision..
Efter att ha haft datorn med livesändning på, på bordet, så har ja bakat efterrätten till imorgon på kursen under tiden, fiffigt de där med internet och datorer ;D
Imorgon är det peterkurs igen och efter att ha ridit Snerra idag och hon kändes fin så tror ja de kommer gå bra, i med havre idag så hon orkar bara :) Helt otroligt, ja har aldrig varit med om att ha en häst som går att ge havre, skulle ja ge det till Synd så skulle man ännu mer kunna likna henne vid en duracellkanin, hon bara går och går och går.. :P Snerra orkar inte utan ett energirikt kraftfoder och har inte upplevt henne bli spänd av det heller vid ridning. Provat Pessoa ett par svängar ute nu och idag när ja red henne tillsammans med mamma och Trostan så slappnade hon av ordentligt och bar sig fint i tölten :) Ska dock försöka montera bort broddarna för de gör så att de blir onödigt tungt för henne att springa på gruset. Snubbligt värre blir de när hon är trött och inte lyfter fossingarna ordentligt..
 
Nu ska ja ta o byta om och åka till stallet, vara bara tvungen att skriva några rader..
 
Bye bye!

lååång vecka..

Bara onsdag idag och har varit supertrött iof så hänger de som efter en att man hade föräldramöte i måndagskväll och inte kom i säng i bra tid på kvällen så efter man gjort stallet, totalt blev det 4,5 timmes sömn natten mellan mån-tis. Så de kan ju bero på det. Har iaf min tidiga fredag nu på fredag så de ska bli skönt! :) Sen ska de bakas till kursen och till födelsedagen som kommer. I helgen som va gjorde ja min första cheesecake, de blev en daimcheesecake med toffee sås på. Mums! Kolla in hur den blev :)
Hög och fin blev den. Tycker om att testa nya recept och framför allt se vad andra tycker om det jag bakar, ungefär som när man ger bort julklappar, man sitter och väntar på reaktionen. Ska försöka komma på vad ja ska göra till kursen och vad ja ska göra till födelsedagen och vad ja ska ta med och bjuda på, på jobbet.
 
Fick hem back on track paddarna i fredags och lindade om henne i lördags, promenerade med Disa då också, måndagen var hon mer svullen då ja inte kunde spänna åt och ge stöd åt henne ordentligt när paddarna tyvärr visade sig vara för stora :( så då bytte ja tillbaka till filtunderlaget och lindade om henne igen så nu har svullnaden gått ner igen. Puh! Så rädd att de inte ska läka ordenligt. Min framtida tävlingspålle (ja jag hoppas på det iaf :P )
 
Nee nu ska ja ta o sussa lite så jag orkar upp imorgon..
 
Natt natt o kramar
 

Nennir

I en egen liten värld

RSS 2.0