Förskyld!

och eländig! Solbränd som tusan efter att ha varit med Karin B på tävling i högbo, Arvakur skötte sig bra, väldigt enkel häst att ha med sig, Och supermysig kille ;) Men när jag vara där och tittade på Karin när hon red så blev jag himla sugen på att prova tävla jag med :P så till hösten blir de av! Hoppas jag iaf ;) Nee nu ska ja ut en sväng å Disa..
'Bye bye..

Blodomloppet

Ja de ni! Jag som aldrig har varit med i nå lopp har nu för första gången i mitt liv fått en nummerlapp :P Jag ska vara med i blodomloppet på 5 km och man får promenera ;) Så jag och kollegorna ska promenera hela vändan och sen får man en picknick korg :D (de e väl därför man går.. fniss..)
 
 
Får ont i magen av allt de här tänkandet på hästarna.. :/ och inför hösten med jobbet känns också påfrestande just nu, kan inte allt bara reda ut sig så livet kan återgå till de normala..
 
Imorgon får vi hem 2 nytillskott, 2 fjordingar som vi hoppas är inkörda, vi vet inte så mycket om dem än då vi i princip räddat dom från slakt. De var morbror som ringde och frågade om vi visste ngn som kunde tänka sig att hand om dom. Så då valde vi att ta hem dom så får vi se hur dom är. De skulle iaf vara lugna och snälla :)
 
Men men nu är de dags att gå å byta om innan skjutsen till loppet kommer.. ;)
 
Bye bye!
 
 

Peterkurs idag!

Jisses vilken kurs vi hade idag!! Den kan ja leva länge på! :D Lite bilder från kursen kommer här :P
 
Lite galopp hann vi med också för att få igäng bakbenstrampet ;)
 
Just nu önskar jag att jag var rik så ja hade råd att ha 3 hästar kvar ;P och kunde jobba lite mindre, man får ju ingen fet lön direkt när man jobbar som barnskötare på en kommunal förskola :/
 
Nee nu är de dags att åka och utfodra hästarna igen och spraya dom lite så dom slipper de äckliga insekterna!
 
Fler bilder från kursen kommer!

Frekson besök

Ja idag har vi besök av Pers brors hund Freke, de ska iväg och kika på katt i Sundsvall så de blev en smula länge för honom att vara själv hemma :P Han tycker att jag är lite tråkig som sitter vid datan och skriver så då lägger han sig vid ytterdörren och väntar, sötnosen! Ska ut i trädgården och pyssla snart så då får han vara med ute. I hans rätta element :)
 
Blir till att rida Disa på kursen då Snerra har markerat lite på vänster fram så for hon vila och bli lite masserad med linement, mysigt tycker hon! Men Disa börjar bli riktigt rolig att rida trots att benen far överallt under henne när vi ska tölta, men nu börjar det iaf komma sekvenser av ren tölt, och de man kan se glimtar av kommer ju snart komma fram, det såg vi ju på Synd när hon skulle till att börja tölta rent. Hittills ingen som har hört av sig på Disa så jag ska väl snart lägga ut en ny annons och se om de finns ngt intresse, kanske lägga ut henne på blocket också.
 
Idag blir de som sagt lite pyssel i trädgården, sen ska ja åka och hämta Millan i Truskbäcken då hon skulle på teori. Sen ska vi på lite kalas då Ylva fyllt 50 år! Sen blir de väl till att rida en sväng till kvällen.. funderar på om vi ska ta fram ngt att grilla till kvällen..
 

Fröken Snerra

 
Igår provade jag på att longera Snerra för första gången ville se hur hon rörde sig utan ryttare, och hon visade att de där kunde hon minsann! :P Men blev ngt bekväm så då fick man driva på henne. Har tänkt att ha henne på kursen i helgen för Peter Häggberg. Känns bra att få lite stöd redan från början så att inget blir tokigt. Men igår när ja skulle tränsa henne så ville hon gosa, hon la upp huvudet på axeln på mig och så stod hon så en bra stund :) Nu behöver hon bara komma in i våa rutiner så hon lär sig att man inte ska sparka i boxdörren bara för att få mat först t.ex. ;)
 
Nee nu är de dags att jobba lite, hoppas att dagen går fort så man får åka hem och rida lite sen. Igår var ja så dötrött när ja kom hem så ja somnade en stund på soffan..
 
Bye bye..

Nikon D3200

Äntligen har ja fått min kamera (läs köpt den) så nu kan ja fota hur mycket ja vill, och när man köpte en Nikon kamera så ingick de en liten kurs, det är en person som åker runt i landet och har såna här kurser där man dels får lära sig kameran och dels får lära sig "fototänk" vart man får bäst ljus osv.
 
Ska lite senare köpa ett till objektiv 55-300 mm. så kan man nå lite längre ;) men just nu får det här duga :)
 
Vi var ju som sagt och handlade en del grejjer igår, och ja fick med mig en rosa vår/regn jacka med svarta regnbyxor till, köpte dem på Stadium outlet i Valbo. Sen blev de en hel massa inköp på Hööks till Snerra och till sadeln. Det blev borstar, ett nytt regntäcke det röda som Hööks har nu och grimma med grimskaft till Snerra, en ny pisk med bling-bling på, en sadelgjord och ett par stigläder, ja behöver jag säga att det blev dyrt? ;)
 
Idag blir det till att rida och sen ska vi försöka fixa sommarhagen innan det blir för mycket gräs där.
 
Bye bye..

Späckad dag

Ja, idag blir de fullt upp hela dan!
 
Började dagen med att fodra hästarna, nu frukost. Sen ska jag åka till stallet och rida fina prinsessan, ska bli så spännande att se hur hon beter sig när vi rider ut :) Men jag är ganska säker på att de går bra.
 
När stallet är klart ska vi dra till Gävle för att äntligen köpa min KAMERA :) Ska även åka till Hööks måste köpa grejer till Snerra och grejer till nya sadeln, helt otroligt, jag är ägare till en Draupnir! ;) Ibland ska man ha tur.. lägger ut lite bilder på vad det blev för inköp sen.
Efter Gävletrippen ska vi åka ut till Ängskär på grillmiddag hos svärmor :)
 
Ja jag kommer nog inte klaga på min lördag iaf ^^
 
Här kommer en pussmule bild på Snerra ;)
 
Sitter just nu och lyssnar på spotify och de är nånting med Rihanna´s Diamonds som jag fastnar för..
 
"We´re like Diamonds in the sky!"
 
Nej dags att göra sig klar för att rida :)

Äntligen är hon här!

Igår kunde vi hämta hem prinsessan, vid namn Snerra från Musö e. Jór frá Kjartanstödum. Hon är ett 14-årigt sto som tävlat lite tidigare, och är väldigt lyhörd för hjälperna, byter gångart när man ber om det. Ja jag är kär ;) så nu hoppas ja att hon kommer att trivas hos oss. Just nu går hon med Synd i hagen och det är ju aldrig problem att släppa ihop ngn med Synd eftersom hon skiter fullständigt i andra hästar :P De var hur lugnt som helst. Däremot gick hon och retades med de andra som gick i den andra hagen ;) men de går nog bra det med sen.
 
Idag har systeryster varit med mig på jobbet och det var mysigt, vi fick bara 7 barn idag då de är lite klämdag :P Men nu är vi hemma igen och ja ska dra till stallet och ge juvelerna lite mat, men de får nog jaga hötussarna för de blåser som vanligt rätt hårt ute ^^
Ikväll kommer mamma, kurt, millan och ebba över på mat. :)
 
Dags att bege sig till stallet!

Happy

That´s the feeling I´m having today! :D Bild på vrf kommer lite senare ;) Igår höll det på att slå käppar i hjulet men det löste sig ändå :P

Igår var jag med Millan på ridning på Truskbäckens islandshästar ute i Marma. Och jag som tyckte att det varit så varm på dagen fortsatte ha mina shorts på mig även när vi åkte dit.. gissa om ja frös när ja kom hem!

Igår fyllde mamma år också då firade vi henne efter att jag varit med Millan på ridningen, gott med tårta! :)

Nee nu har ja inte tid att sitta här, måste fixa lite.

Bye bye!

Glader :)

Nu fick jag äntligen veta hur de hade gått, blev ingen riktig ok stämpel men tillräckligt för att jag ska ha bestämt mig ändå. Så nu längtar jag tills nästa grej :P
 
Idag har de varit riktigt varmt och svettigt ute och jag mitt smarto satte på mig svarta jeans och en svart t-shirt imorse.. ja.. inte luktar ja jordgubb precis ;) tur att inte hästarna bryr sig sen :P
 
Var iväg till Granngården och köpte myggmedel till hästarna, de är stora reaplan ute på kvällarna nu.. ska ta och rota fram eksemtäcket till min fina tjej som snart måste krypa i pyjamasen, inga tecken på att börja klia sig än iaf!
 
Dags att börja fundera på mat.. ingen lust att göra ngt, men de har man väl aldrig :/

Pirrigt!!

Börjar känna mig lite pirrig inför morgondagen.. men ja håller alla tummar och tår att allt går bra!

Igår var ja och hälsade på i Harbo hos Johanna och Valle (och Andreas såklart ;) ) Vi red en sväng så ja skulle få känna lite på Valle och de var en häftig känsla att känna att han faktiskt töltade :) Bra jobbat Johanna! Men den riktiga anledningen till att jag åkte dit från första början var att jag skulle ta träckprov på Valle, för er som inte vet så är det helt enkelt så att man tar lite av hästens avföring och stoppar i en påse som sen skickas in analyseras, och beroende på resultatet av analyseringen så får man veta om och vad man behöver avmaska hästen med för medel.

Blev en lång dag på jobbet idag, skulle jobba till 16.30 (vilket jag gjorde) men sen hade jag glömt bort att jag skulle haft med mig datorn för vi skulle iväg upp till Lillvreten på PIM.. men men e huvve dumt så e de ;) fick iaf leka lite med photo story på en lånad dator. Kul, men tidskrävande då du kan sitta och göra om i all oändlighet.

Nee nu är de dags att sussa, blev inte så många timmars sömn föregående natt.

Natti natti!

Tack snälla!!

Tack snälla Hanna och Helena för presenterna, tänk så snygg jag och hästen blir med dessa på oss :)
Tiden bara flyger iväg nuförtiden, sista april har redan varit och vi var och kikade på elden här i byn, lika mysigt varje år när alla bybor samlas och firar sista april :)
Red Synd i torsdags och igår kväll, de är roligt men det ska gå så fort hela tiden. Jag och mamma pratade igår om hur mycket vi har tänkt på våran sits på sista tiden och de känns att man kommer åt hästarna bättre med en "korrekt" sits. Mycket har hänt sedan vi började rida unghästarna, man blir så mycket mer medveten på hur man rider och måste fokusera mycket mer.
 
Just nu känner jag mig som ett barn i väntan på julafton, men kan inte tala om just nu vad det är jag väntar på ;) men tids nog kommer jag visa :P och nej inge barn..
 
Idag hade vi besök av Rosalie och hennes 2 döttrar, de fick rida lite på ridbanan på Thokki och Synd, han är sin mor upp i dagen, läser av situationen så han stod stilla i stallet när de borstade och stod helt stilla när de skulle sitta upp. Kommer eventuellt ha lite lektioner för tjejerna i höst.
 
Här kommer en bild på söta kulan som låg och solade i skottkärran i onsdags när ja var i stallet :)
 
 
Bye bye!!

Nennir

I en egen liten värld

RSS 2.0