Skottår o namnsdagar..

Jaha idag är de då den 29 februari, hmm de sägs ju att den dagen är till för att inte årstiderna ska hamna helt snett, men vaddå?? de är ju praktiskt taget vår nu.. och det är bara februari än!

Irriterande de var hur fint väder som helst idag och jag fick inte rida, man blir ju lite smått cranky :/ ja fick inte rida för att båda flickorna blivit vaccinerad och får inte svettas på ca 3 dar. Antar att de är för att inte vaccinet ska försvinna ur kroppen på dem. Och dem där 2 små svettlobborna svettas ju bara man skrittar :/ Spök pga. all päls och Synd pga. tjock mage. Funderar på att raka Spöket lite, men de går ju liksom inte när hon går med konstant lerinpackning!! blir tokig på dem.. den som har varit lindrigast med leran just nu är Synd, hon som brukar vara värst.. men tror de beror på att hon inte har mycket vinterpäls kvar nu hon ar tappat de mesta.


Tittade på Let´s dance och ja va ska man säga.. vilka tycker ni ska vara kvar egentligen och vilka ska åka ut??

nee nu ska ja gå å titta på Gustav 2, köpte den för ett tag sen men har inte haft tid att slå ner ändan och tittat på den.

So c ya folk´s... ( lr hur man nu stavar de.. :P)

Lerhögar lr nakenhästar?

hmm ja vilket är bäst? tänk om de fanns nakenhästar då skulle dem inte kunna gno in leran så in i norden i pälsen, men ja visst här skulle dem ju frysa ihjäl om dem inte hade ngn päls :P

jag höll på från 9 - 10.30 och den enda som VAR (är inte längre :( ) ren var Synd, och hon tog kortast tid att borsta men den andra grisarna hade ju rullat sig igår så det stod härliga till och en Isis päls ingnodd me lera är inte kul inte heller en shettis.. han har längst päls av alla och han hade inget täcke på sig igår :S

Ätit lunch nu så mamma och ja ska ut och trampa me doggsen en stund i skogen snart. Dem älskar att springa lösa i skogen, och ja tycker om att trampa där ja me, även om de för tillfället är ganska lerigt och tungt på stigarna.

C ya soon! ^_^

Kira med rosett!

image28

Kaos som slutade bra :)

Om den 23/2 utställningsdag

Ja så vare, ja hade planerat att kliva upp 02.30 bara för att i lugn och ro kunna göra mig klar till 03.30 då Sara och Anna skulle komma och hämta upp mig här. När klockan var 03.50 då ringer Anna till mig och säger "-Hej! Nu är vi påväg vi ska bara tanka först." hehe jaha och vart var jag då? jo i sängen.. min värdelösa telefon hade kopplat ifrån larmet ngn gång under natten, så ja, jag hade ungefär 10 minuter på mig att göra mig klar innan dem kom hit! Gissa om ja var glad att ja hade packat de mesta dan innan, så de var bara att göra frukost att ta med sig, och klä på sig, samt släppa ut bur och Kira till dem som stod och väntade på gården. Kiras bur fick inte plats så då fick dem stoppa in henne tillsammans med en annan und och det gick bra de med :)

Vi stannade en bit utanför Södertälje för att käka frukost och rasta hundarna. Samt vänta in Lena från Russelgårdens kennel. Sen fortsatte vi och vi var framme ca. 9.30.

dagen löpte på fort och lilla Enya (Sarahs hund) blev 2:a i sin klass, och innan jag visste ordet av var de min tur att ställa Kira, och de gick himla bra de slutade med att vi gick hem med rosett! en fjärdeplacering men iaf rosett :D

Sen när utställningen var avklarad så körde vi race med hundarna och i Kiras lopp var det bara tre hundar och där var de Sarahs hund Quelly som vann i det heatet, och i andra heatet var det Sarahs hund Vilma som vann. Så i det stora hela gick det JÄTTEBRA för Sarah och hennes hundar GRATTIS till alla rosetter och placeringar!

Efter race var de Årsmöte så då stannade vi kvar på de eftersom Anna och Sarah är medlemmar i styrelsen. Sen vid halv 7 ca. kunde vi åka hemåt och vid 21.30 så stannade vi på mc donalds i Arboga (tror ja)  och åt och sen var ju inte jag vaken så mycket längre kan ja säga :P men vaknade till när vi kom till Uppsala och släppte av Anna och hennes hundar där, för där stod Alex och vänta. Sen fortsatte Sarah och jag hemåt och jag var väl hemma runt 00.30 så då vare bara bums i säng för min del. Fy satan va trött ja va, men ja hade iaf en bra dag trots dålig start på dagen :P

Blåshål!

Fyfan va de blåser ja vaknade vid 5 imorse och kunde inte somna om för det står ett träd precis utanför huset som de bara dånade i nu närd e blåser och ja har inte sovit bra i övrigt i natt heller, haft helunderliga drömmar. Jag träffade t.ex. tjejen som har Synds mamma :S och ja träffade henne på ett underligt ställe. De mest konstiga är att ja inte känner mig trött, vet inte vrf, men de kommer väl ikväll, och de gör inte mig ngt för ja måste typ gå å sova när ja kommer hem, lr ja efter vi har gjort hästarna då... så runt nio ska ja försöka komma isäng.. hehe yeah right.. lycka till, till mig själv säger ja bara..
Nu ska ja gå å släppa ut de fyrbenta, gick ju inte att ge dem mat ute imorse de var bara att ge dem inne, inget skydd i hagen så blir det så. Vet inte hur ja ska göra till lunch.. ska försöka få ut dem gamla foderborden som vi hade till lösdriften och sen sätta skiljevägg på dem så kanske de går bättre när de blåser, fast helst av allt vill man ju ha ett riktigt vindskydd... men i detta lilla hus tar de ju ca 8 år innan ngt sker..

Återkommer...

Busstidtabeller är ett jäkelskap!!

Ska jobba imorgon och skulle börja 12, men de går inte eftersom man inte fått tummen ur häcken och tagit körkort och bussarna till Örbyhus endast går varannan timme.. så ja kan vara där antingen kl 11 lr oxå kl 13.. morr.. dem har 2 bussar som går men ändå kan den inte gå en gång i timmen! Så de var bara å ringa till dem och höra om dem vill att ja skulle börja 11 lr 13, vi kom överens om 13 :) bra men ändå jobbigt då ja får jobba till 20 istället för 19..

Började dagen med att gå ut till pållarna och släppa ut dem små liven :) sen in och käka fruskost sen kom mamma igång me städningen så då vare bara att hänga me i farten där ^^ plockade in alla kläder i garderoben, tog upp stereon till mitt rum, ja den har stått nere sen nyår.. man e ju snabb.. hehe :P så ja tog upp den och installerade den på rätt plats igen. Var ut och hämta posten och hade fått ett brev från Svenska Islandshäst föreningen, dem sa att ägarbytes papperen var ofullständiga så ja är tvungen att skicka in både passet och en kopia på köpeavtalet. Så ja köpte sån där brevpåse så nu ska de skickas iväg imorrn. Då kanske ja kan få tillbaka passet med mitt namn inskrivet ordentligt i passet!! himla bra men omständigt blev de.. ^^

Var iväg till stan när vi var färdiga hemma och vi drog oss till ÖB och där hittar man ju aldrig ngnting.. lr hur.. ja handla massor, en hundbur, massa hundgodis (hundutställning på lördag), brevpåsar, hundtäcke (hihi ngt bortskämd hund tror ja.. ) hittade tyvärr ingen boll som ja skulle ge till Sara eftersom Kira såklart lyckades tugga av deras snöre. HON TUGGAR PÅ ALLT!! 

Efter ÖB var vi till Akvarie hobby ligger i Salabacke upptäckte ja, och vem bor där om inte Britt ^^ vi hittade massa fina fiskar där, och man önskar ju att man kunde köpa nästan allihopa.. ja kanske inte så många av varje sort som fanns, men en av varje iaf :P de blev iaf 5 st. Indianplaty och 12 stycken neontetror, fick 2 extra på köpet då hon råkade ta me dem i hoven. 1 Svärdbärar hanne och 2 olika sorters växter, våra fiskar har ätit upp dem andra...
Blev så fint i akvariet när vi kom hem :)

Efter Akvariehobby blev det Gränby centrum och där var ja färdig att strypa lillasyster, hon var hemsk att ha med sig. Hon hade säkert stoppat stora bomullstussar i öronen och ätit massa energipiller för hon tog all fart hon hade och skena altt hon orkade, och vem fick springa efter om inte ja... fyfan för att bo hemma ibland!
efter centrum blev de iaf Max och DÅ var hon lugn minsann.. skönt att få lite mat ro. Hemresa efter de och då somna monstret efter Björklinge så de blev iaf en halvtimme som hon va tyst på för sen var vi ju in till mormor så då vaknade hon ju till liv igen och hade återuppladdat batterierna.. 
planen för mig då var att fika hos mormor och sen gå till charlie me filmen på oss som troll när vi var ca 6 år :P 
De är roligt att få en flashback på den gamla tiden :)
Mamma kom o hämta mig där och sen åkte vi hem me våra firrar. Vi satte i påsarna när vi kom hem så att dem skulle få temperera vattnet lite.

Och nu har ja landat här och ska strax ut och mocka i stallet ^^ inte konstigt att man är som man är i huvet på dagarna när man aldrig kommer isäng nån gång.


20 Februari
Ja gårdagen var oxå väldigt händelse rik om än kanske inte så spännande :P
Började jobba kl 8 i Björklinge och när ja kom dit var "fröken" som ja skulle jobbat för där, ja hon hade bestämt sig för att inte ta ledigt iaf, men inte förrän sent dan innan så därför hade dem inte ringt mig. Ja jobbade till 12 istället för 16, men de gjorde inget för ja åkte in till Tierp och köpte dem där byxorna ja provat dan innan :P och en tröja som var skitsnygg! tycker iaf ja xD mamsen mötte mig i Tierp så ja åkte me henne hem. När ja kom hem fick ja ett sms av Sara, hon fråga om ja ville träffa dem o hundarna en stund så Kira fick leka lite. Och de gjorde ja, hon tyckte de var så kul att ha en likadan kompis, får se om hon är lika mot Alfons på lördag som hon va då ^^ innan ja hunnit därifrån så kom ett till sms av vickan då fråga hon om vi skulle ut och gå så de gjorde ja när ja kom hem, vi gick runt bullerbyn :)
stannade vi och tittade på Ulrikas fina hingst, ja skulle bara titta men då fråga hon om ja ville provrida honom och vem kan säga nej till de?! inte ja iaf :P de var lite skillnad att rida hingst mot mina små stela damer ^^ (ja dem kanske inte är så stela men i jämförelse me han så var dem plankor..) Så tack Ulrika för att ja fick prova :)
Kom hem sen och käka mat och sen vila ja en stund sen gick ja ut i stallet och gav hästarna lite mat :) sen bänkade ja mig framför tv:n de var ju GREYS ANATOMY :D såå bra program!


2 långa dagar som gått väldigt fort, o imorrn äre jobb som gäller hoppas kunna gå en prommis me hundarna på förmiddan.

C ya!

nyklippt & nöjd

Ja nu är man "frissad" igen :) hehe reaktionen här hemma blev, "- de syns ju knappt att du klippt dig?!" men ja är klippt precis osm ja vill ha de, och då är iaf ja nöjd :) även om ja kommer behöva klippa mig ganska snart igen :P pga sparad lugg, men ja hon tog av massor så de låg en jättehög på golvet för jisses va mycket hår ja har, inte så tjocka hårstrån men jag har MÅNGA av dem *fniss*. När man gått å lagt sig med blött hår så brukar ja jämföra mig själv med en pudel och ett troll på morgonen, ja lovar de är riktigt likt :P
Ska färga håret efter att jag gjort stallet så de blir lite färg i de, ja har ju inte färgat håret sen sista ja klippte mig och ja.. de var läängesen...

Men skönt ska de bli, är iaf nöjd med Mia som frisör nu, man har liksom lärt känna varandra lite nu. Fast ja måste medge att ja saknar Jessika som frisör :/ hon förstod vrf ja ville ha de som ja vill ha de, och hon tyckte de var roligt att testa olika färger i håret på mig. Tycker väl inte riktigt att Mia är så, men huvudsaken är att hon klipper bra så får man färga själv sen :)

Idag har iaf "osynlige mannen" varit här, kurt argumenterade så fint åt honom att att den där Elis (vårat husspöke o föredetta ägare på huset) hade satt tillbaka elementet :P då sa pelle-martin: - men va dum han är! ja som var dit och tog bort de!  men de fick iaf fart på honom så han var hit idag och tog bort elementet så nu äre bara att sätta dit nya elementen :D

MÅSTE KNÄPPA KORT PÅ RUMMET NU!! vill ha före och efterbilder
Kurt ska beställa balkar till taket (finns i konstmaterial som man limmar dit) och glad 'r jag om ja slipper dem där lådliknande sakerna han satt upp i jens rum...

nu ska pållarna få komma in..

Hade fina fisken tills nästa gång ^^

Lova,-men-håll-inte-dag...

jo så äre.. de är 3 stycken idag som lovat saker men sedan inte hållt dem.. ok om dem hört av sig och sagt nej jag kan/vill inte.. men de gjorde ju inte de.. ja blir så sur..

Och eftersom du som skulle promenerat med mig ikväll inte hörde av dig lr behaga svara när man ringer och sms:ar kan ju höra av sig imorrn om du ska med lr inte...I´m in a bad mood right now.. so watch It!

Han får fortsätta ha sitt smeknamn

Ja han sa att han skulle komma idag, och skulle t.o.m försöka komma före 12, men nu är klockan snart sju och han har fortfarande inte dykt upp så, ja skulle då tro att han inte kommer idag =/ JÄDRA GUBBE!!
I denna takt med rummet hinner ja ju flytta hemifrån, ja har ju bara väntat 8 (snart 9) år på detta, och javisst de är dags att flytta hemifrån, men ja vill vänta tills körkortet finns i min hand :P ja har väntat o väntat på att de ska dyka upp ngt i flingpaketet, men nee ^^ så nu får ja ta mig till körskolan istället. Dragit mig för det, då ja i början var väldigt osäker vid ratten, men nu kört så pass mycket att ja vet hur man gör allt (ok, inte allt) :P men tillräckligt för att ta mig till en körskola xD

Får inte min fina stjärnhimmel som ja vill ha ovanför sängen :( hehe han klagade så mycket över att han var tvungen att göra 81 hål i taket... så ja får försöka få in två "riktiga" timmerstockar i taket och sätta i 3 spottar i varje. Ska finnas frigolitstockar som ser precis ut som riktiga :) ska bara hitta dem och kolla vad de kostar, garderoberna kom iaf hem i lördags så jag får 3 stycken :) kanske får plats mer i dem än i den ja har nu, ja har ju dubbel uppsättning av de mesta då man måste ha både stallkläder och "vanliga" kläder, TRÅNGT!!

Måste ta å ställa mig och måla plank oxå, köpte ju bets till taket, men de ska ju på planken innan man sätter upp dem :P de blir skita snyggt när de är klart!!

Ska ut och ge hästarna igen och sen får vi väl se när Mandy hör av sig, planen ligger i att ut och gå en sväng me Teddy o Algot, Frida o Kira, får se hur de blir me 2 spaniels o 2 jrt:s, hundarna tycker säkert de är skitkul, har ju träffat dem förut med. (ut och gå me 2 puckon o 2 popcorn) pucko = spaniels, hehe ja iaf våran spaniel xD

kanske kommer bilder på rummets uppdatering...

no city today..

Nee blev inget av med att åka till stan idag, Issa kunde inte följa me och Mirr skulle till Sofi först så då sket ja i de. Men de gör inge ja har bara slappat istället, ja kan åka tidigare till Tierp imorrn istället och gå å köpa mig ett par tofflor :P men visst ja kom ju inte in till Darkwell som planerat, men men de e ju iaf inga komplikationer me piercingen iaf ^^ så Mirr sa att de inte var nödvändigt, men ja jag vill ju in dit iaf :P även om de gått över 2 veckor nu ^^
Nu sitter jag och väntar på "den osynliga mannen" ja stackarn har fått de smeknamnet då han allt som oftast inte dyker upp när han sagt att han ska komma, han skulle komma före tolv och nu är klockan snart ett.. blir tokig på egna företagare.. dem kan aldrig hålla tiderna, jo iof sjöberg kan de så han kan man ju inte anklaga. Men morbror min är ungeför lika duktig som pelle-martin, MEN han hör iaf av sig om han inte hinner komma, dock hör han inte av sig om man kommer "några" timmar försent.. ja dessa egna företagare!

Nu ska ja ut och ge hästarna lite mat, dem är väl hungriga... igen!
Kanske rida en sväng på ngn av dem, vet inte vem än, men jag vet att mina små fyrbenta vänner gärn kommer ut i skogen en stund och får rasa av sig lite ^^

C ya!

My babies!!

image15

Det skitiga lilla Spöket innan avskalning :P (hihi,  Issas göra de där )

image16

Min älskade lilla Synd ^^

image17

The wiew from above =) It´s lovely :D

image18

Hon uppskattar inte lika mycket att vara med på bild :P Men de blire nog ändring på, iaf om hon har en matte som jag xD (kortfanatiker)På vägen till Eskesta Gårdsmejeri och deras hage med hästar kom efter deras lada så dem fick bli med dem me =) den stora svarta är "Svarten" och är numera 23 år gammal!! tror ja omringas av gamla hästar snart.. och gissa vad Spök är 18 ingen ungdom direkt de heller men vi hoppas på still going strong där precis som senjoriten.
Ser ut som skylten är en hundra år gammal lr nåt :P men de är den inte, den står under ett träd bara som ideligen skräpar ner den ^^

image24

"- Hmm undra om ngn ser mig..?"

image25

Oj då några steg för långt in i Foder/sadelkammaren kanske?!"- ÄNTLIGEN MAT!! "

"- meeen de tog tid för matte att fatta, ja var tvungen att kliva ända in i maten för att få ngt!"

Flickorna fick lite kraftfoder efter ridturen, dem var ju så duktiga :) och vi som höll oss kvar på ryggen på dem utan sadlar :) visserligen rider ja ju bara med ridgjord annars ^^ men iaf..

Igår kom ja på att om man "pickade" lite på bogen så löft hon på frambenet, ja som bara skulle stretcha henne :P och idag stod jag och pillade på hennes läppar lite och då började hon slicka sig om munnen, ja som alltid velat ha en häst som kan konster!! YAY!! :D jag filmade, men när både ja å issa börja asgarva när vi insåg att i bakgrunden av filmen så stod hon borstade av byxorna från all päls efter Synd.. och vart får man pälsen nånstans när man rider, jo i häcken så klart *asg* så ingen film blidde de ^^

hehe blev många bilder de dära :P
Men njut av dem medans ni kan!! ^^

I hope..

ja jag hoppas på mycket just nu..

Idag har ja jobbat hos Izak ^^ de gick bra och vi gick ut på en gång när ja kom dit, de var ju så underbart väder! man blir ganska uppåt av vädret värsta uppåttjacket *fniss* 

Nu har ja slagit mig ner här och ska resa mig igen för att gå ut och ta en tur på min Första fina prinsessa :D en barbacka tur blir de iaf ^^ och Issa kommer!! yay!!
 
C ya soon! ; )
 

töltdårar..

Mmm de e ja å Issa de :P men fan så kul de är!! ojoj för den som inte provat isis än, GÖR DE!! de är en upplevelse som hette duga, att tölta alltså.. ska försöka knäppa kort på spöket när vi töltar, men för att kunna knäppa på sig själv måste man vara 2 personer, och mamma anlitar ja inte som fotograf, inga bra upplevelser av de.. de gick iaf bra, och fick en bra tölt på henne men de märks att hon är tung, blir väldigt svettig och orkar inte så mycket :) men ska bli kul att sätta igång henne efter bebistiden. Maria tyckte ja skulle kunna tävla henne redan i vår, men ja jag vet :P ska tävla men vet inte om de hinns me redan till våren :)

Tittade på en del av melodifestivalen, men missade vilka som gick vidare till globen och vilka som gick vidare till andra chansen :( men ja de var väl bara värdelösa bidrag iaf ^^

undra om man ska gå å kika på nån film, har inte titta på nån av dem ja köpte än..

Filmfantast i all hast.. lr nåt..

Jo så äre första gången ja lyckas köpa 3 filmer åt mig själv samtidigt :D de blev "the Holiday", "13 snart 30" och "Gustav 2". Har redan sett The holiday men den e så jävla bra och den kostade bara 59 kronor om man köpte en Aftonbladet himla bra erbjudande tyckte ja :P likaså har Expressen samma erbjudande fast dem kör serieavsnitt på "morden i midsommer" istället, men vadå ja älskar den serien :D älskar den engelska idyllen, och ja skulle mer än gärna åka dit! men för feg för att åka själv och vet heller inte vart ja ska skulle styra färden. Men skulle ja dra me mig nån skulle de nog bli Angi lr Britt, ja vet att Angi hemskt gärna vill åka dit hon me.. lr ja ville iaf :P inte direkt första samtalsämnet när man inte sett varandra på ett tag :P

Nu ska ja kika på Let´s dance måste ju titta när dem skakar lite på höfterna ^^ 

får se om ja återkommer...

bye så länge...

Senoriten..

Ja älskade lilla senjor, finns ingen som han, han är 30 år nu och bara tanken på att han ska få vandra vidare till trapalandas evigt gröna ängar nästa månad, är frukansvärt jobbigt att tänka på. Men de är bara att bita ihop när man är där och rider honom, ja är den ende som rider han nu och kan tyvärr inte göra de så ofta som ja vill, man vill ju bara ge hinom en sista bästa tid och det märks på honom hur mycket han uppskattar att man kommer och rider honom och kräver lite av honom, för ja arbetsvilligare häst har inte funnits på denna jord.. vill bara tillägga att de finns bara en senjor ari på denna jord som vunnit både det ena och det andra så det blogginlägg är endast för honom. Han är värd en STOR tanke den gamle SM mästaren, ja han är flerfaldig mästare i det mesta även på att busa och leka!! Han är en häst man antingen älskar och avgudar eller tycker kan ställa sig i nåt hörn och bara försvinna. Många tycker han är svårriden, men i själva verket kräver han bara sin ryttare, han vill men han gör inget som du inte sagt åt honom att göra, han är så otroligt klok, men de kanske man är när man är nyss fyllda 30 år.

Lilla älskade senoriten, spelar ingen roll vart man kommer nånstans så säger dem, "-Han? lever han? han var ju mästare i de där och de där." ja han är en mästare och bör ses som de även på de evigt gröna ängarna!

Nee nu lär ja sluta tårarna kommer annars...

en liten bild på prinsen kommer


image12

.image13

lååång dag.. som gått otroligt fort..

Ja så äre, dagen började med att ja o mamma var ut och hade ut hästarna, sen gick vi in och åt frukost, efter frukost och en del annat göra så gick vi ut i stallet och mockade både boxarna och paddocken, nu är ju alla ihop släppta så då äre ingen som ska gå i paddocken, nu ska den bara användas som ridbana igen. Även om de nu kanske är så mjukt att man faktiskt inte vill rida eller kan rida, jo om man vill ha en svettig häst efter 10 minuter.. och ändå inte hunnit komma fram till det man vill, så nej de e inte värt att rida där nu :P

Back to the subject ^^ smet in efter stallmockningen och gjorde mig iordning inför jobb, gjorde matlåda osv.
Jobbade mellan 12- 18 ganska trött efter, även om man inte gör så mycket, äre mycket psykiskt då man måste hålla koll på han hela tiden :)

Kom iaf hem efter att ha varit in på affärn först och handlat lite nödvändiga men även totalt onödiga saker :P gick ut i stallet och insåg att alla hästarna skulle ha en lerinpackning som var ungefär 1-2 cm tjock på varje ben, plus att Synd lyckas med ngt ja inte kan förstå, först å främst är hela svansen en ända stor lerklump sen har hon lyckats linda in den i bensnörena :S ja plus att hon har en extrem svansväxt så man måste klippa den stup i kvarten för att hon kliver på den, så de ja tvättade den med diskmedel (inte svansroten så klart :P) fick bort lerklumpen och fram kom en ngt så när som på vit svans :D sen vare bara att klippa bort en decimeter på svansen, låter mycket men ja sörjer inte, om en vecka så har hälften vuxit ut igen..
Var in och pussade lite på Spöket oxå all kontakt med henne är bra nu när hon är en nykomling och inte vill ha kontakt med resterande av flocken då hon är ganska rädd för dem :/ ja inte shettisen men han är inge vidare kul heller.. så ja längtar lite efter att hon får bebis så hon slipper vara ensam, Synd kan ju vara suraste hästen på jorden ibland så henne är inget att ty sig till, iaf inte när man är en annan häst.

Nee nu ska ja sova ska jobba i Böcklinge imorrn, man kanske ska vara utilad när man är med alla små "huliganer" *fniss*

Gnatt, gnatt gott folk ^^

Melodifestivalen, vingelhästar och ridlekis

Go Amy and Christer!! haha kul att äldst och yngst gick vidare!! synd bara att inte Velvet gick vidare oxå, Tapper hade ju kunna fått åkt hem istället, ja hon lät ju som en hel karl.. blää!! och vilken tam pausunderhållning, usch nee han va värdelös plus att de är dags att byta ut Luuk, ja han börjar bli lite dammig nu, hela programmet har fått en extremt dålig humortouch. Ne skärpning nu!!Idag har jag vart duktig, ja har ridit Spök och mamma red Reykur, de e så kul att ha en häst som kan det mesta!! vilken speed i tölten, inget ja är van med, men ngt som jag gärna vänjer mig med :) Det gick bra hon var pigg i början och ville inte gärna hålla sig vid Reykur dessutom har hon dubbelt så långt steg som han så när han tog 2 steg så hade hon tagit ett lååångt kliv. Efter ett tag kom även han igång så då vare bara att pressa honom i tölten, de funkar när man har en häst som kan tölta fort. I skogen hade hon problem att hålla reda på sina fötter, hade fullt upp med att titta på allt annat utom stenar och rötter. Hmm hoppas på en förbättring där :P på vägen hem sen så kändes de ungefär som mans kulle sitta på ngt som var påverkad av ngt ^^ hon vinglade över vägen (inget farligt kunde bara inte gå i vägkanten) efter lite bråk kom vi iaf hem, då var hon och jag trötta och nöjda.

Efter de kom Vickan me Thea, Thea ville sitta totton och självklart skulle hon få de tyckte jag :) tog ut Millan så hon fick rida på Synd och Thea fick rida Birk, hästarna var ganska nöjda med sina ryttare och Thea tyckte de var sååå kul!!

Ska fråga Vickan ja kan få ngn bild från dagens lilla ridtur :)Nu ska ja titta på Brottskod: Försvunnen...

NH- träning av en ngt oförstående Spök

Ja jag lovade ju att jag skulle lägga in bilder :PInga bilder på henne "in action", men de e svårt att knäppa kort på hela grejjen man gör när man är ensam!
Men inte en bild med några slokande öron, de tycker ja är en bra insats! :D

Hon var iaf duktig, får se hur de utvecklar sig, hon är inte riktigt lika känslig i sättet som Synd är så de kommer att ta lite längre tid att få in NH i henne men det SKA gå, jag säger som Gunde "Ingenting är omöjligt" :P hon är redan mycket bättre i stallet, fått boxdörren i näsan några ggr så då hare bara varit att lära henne att man inte får de. Hon har inte mycket ro i kroppen när hon är inne.

Nu ska ja gå å sova så extremt trött, har vart uppe sen fem imorse..

Gónatt och sov gott!! & dröm söta drömmar..

mätt å trött tycks va de ända man är nuförtiden :P

Har just käkat och skita trött, men de kanske man blir när man bara sover 4-5 timmar per natt..^^ Imorse när ja kom till jobbet så höll ja på att somna under sångsamlingen.. JA UNDER SÅNGSAMLINGEN!!! ja..jag har nog sovit för lite..

och ja vill INTE lägga mig på soffan nu för då får inte hästarna nå mat ikväll, ja slocknar direkt kan ja lova ^^ ja måste ut och mocka till "snurre sprätt" ända boxen som inte mamma hann med.. hmm undrar vrf hon lämnade just den boxen.. :P på ngt sätt förstår ja henne...

Ska försöka löslongera dem små odågorna, kanske man kan få ngn fin bild på dem :) om nu kameran hinner knäppa i rätta ögonblicket.. = /  måste även försöka köra lite NH övningar me Spöket, testperioden är på gång..

C ya!! ^^

Trötter

Ja trötter var ordet, och ändå sov ja ju lite längre imorse.. inget planerat de bara blev så.. försov mig för det där jävla telefon fanskapet man har, hade fått av larmet själv!!

jag måste köpa en ny.. nokia är ju totalt värdelös! säga vad ni vill men ja har fastnat för samsung :P
men ja ska inte köpa ngt nytt nu alls egentligen, ja har ju precis köpt en häst :S borde spara till de där körkortet, för hur mycket ja än önskar så kommer de inget i cornflake´s paketet :(

Fick just reda på att Karla har fått sitt barn nu :D GRATTIS!!

Nu blev ja ju stum.. O_o tappade bort de ja skulle skriva..

aja ska iaf ev. till mormor ikväll å kika på Sjukhuset för grannen skulle tydligen va me där..

tangentbordet har hakat upp sig, sen millan hade ut mammas kaffe på det, förvånad att de ens fungerar..

Bye..

spal bån..

Do anybody know what I mean by that? well take a guess ^^

Ja idag har man jobbat först 8-14 vilket innebar att ja var tvungen att gå upp 5.30 :/ hade behövt gå upp tidigare då ja fick stressa som en tok för att hinna med allt :P men jaja imorrn börjar ja 7 så då äre bara att gå upp ännu tidigare om man ska åka me kurt.. *SUCK*
Skulle jobba 18-20 och åkte dit som ja skulle men sen när ja väl kom dit så kom de inga barn :/ så typiskt!
Men ja fick iaf betalt för 2 timmar :D så ja grät inte så länge.. :P

Kom hem och var ut och tog in pållarna, har insett att jag är TVUNGEN att ta av alla brodden på hästarna då Spök har börjat fått eget självförtroende och börjar bli rätt elak mot lillbirken :( vi som hade hoppats att dem skulle bli kompisar! vi får se hur de går efter vi släppt ihop dem i helgen... håll tummarna!!!

Nu ska ja gå å kika vidare på mötet med det okända sen blire duscha och skönhets sömn *asg* ja åtminstone de sistnämnda..Bild 1: Kira är helförälskad i sin halvt uppätna boll Bild 2: Frida försöker de dära med att posa, men ja ger henne inte många poäng för den :PBild 1: Mammas och Millans fina snögubbe som dem gjorde igår :) dock borta idag :( Bild 2: Snölyktan dem gjorde, sitter ett ljus i den oxå men de syns inte så mycket på bilden dessvärre :( försöka lägga in en liten filmlänk på lyktan, filmade den för då slog inte blixten till då syns ljuset i den :)

Ren o fräsh..

.. igen ^^ nu känns de lite bättre har duschat och borstat tänderna plus fått vara själv en stund, bara de gör ju en lite piggare :P mamma tog med lillasyster ut i stallet så nu har dem gjort iordning allt till kvällen, SKÖNT!! den lilla pållen ja nu köpt har fått ett nytt smeknamn av mamma, snurresprätt, hmm ja då kan man undra hur hon kom på de :P de är så att i hennes box så ser det ut som man inte har mockat på 7 år lr nåt ^^ hon snurrar och snurrar hela tiden så de ser ut som en svinstia där inne, inte kul kan ja lova!!

Har iaf ringt dagis i Björklinge och sagt att ja kommer imorrn. Hmm får se hur de går, mår fortfarande inte särskilt bra men kan ju alltid hoppas att man mår bättre imorrn ^^

Blää magsjuka..

Ja magsjukan är anledningen till att de inte blev någe blogg skrivet igår :/
och just nu mår jag fortfarande fan, har en otrolig smärta i ryggen sen att ja legat på soffan hela natten, har iaf lyckats få i mig en macka ^^ får se om den får stanna kvar..

mamma snacka ngt om lunch, men ja jag vet inte, kanske blir för mycket för magen efter att inte ha ätit någe alls sen kl 21 igår..

nu blire tandborstning och munsköljning, missade munsköljningen igår ( munsköljning för piercing^^ )

efter de blire dusch.. ja jag kan inte tänka mig att man luktar så gott :P

Hej så länge!

Blogg..

..är ett fenomen som ja råkat fastnat för. Att det tagit tid att skaffa en blogg här är väl mest för att fantasin på namn tagit slut ^^ men de blev Nennir som på isländska betyder spökhäst, tyckte det var så passande då mitt nya inköp av häst heter Spök som i sin tur betyder avslappnad och klok :P men nog om de..

Idag har ja haft fullt upp, började med att mocka boxar, sen tog mamma o jag oss en sväng på Reykur och Synd. Vi kom tillbaka och insåg att vi var vrålhungriga både vi och hästarna. Så dem fick mat och vi gick in och åt mat, sen satte jag mig vid datan och fixade ihop millans familjepärm som hon ska ha med sig på dagis, riktigt effektiv är man :)  efter det åkte vi hem med mormor som vart här sne i torsdags, hon hade hemlängtan tror ja :P 

satte mig vid datan när ja kom hem och började leta namn till blogg och till fölisarna :D himla svårt att hitta namn åt dem små juvelerna, man vill ju ha enkla namn med fin betydelse. Vi insåg att de är bättre att bestämma namn efter att dem ploppat ut i slutet på April och i slutet på Juni.
Vi åt mat och sen gick ja ut i stallet och mockade resterande boxar, inget man ser fram emot att mocka Spök´s box :S  Var iaf duktig och gjorde sen tänkte ja ta första ridturen på henne sen ja fick hem henne i fredags, och vilken skillnad de är på henne och Synd oj oj men ja älskar min lilla synd iaf :) hon gör sitt bästa hela tiden :)

Lägger in 2 bilder på mina flickor :)

Nennir

I en egen liten värld

RSS 2.0