Kortis..

skriver bara lite grann idag ^^

Idag har ja jobbat mellan 9-12.30 men de var så skönt att jobba så kort tid, me tanke på att aj rä så förkyld.

Har vart första gången på agilitykursen idag oxå =) var jätteroligt, men de här var bara handlingen så de blir nog ännu roligare när vi kör igång med hindren osv. Jag fick låna en film oxå om agility, har dock inte hunnit titta på den så mer om den kommer :) Kira är så nöjd just nu iaf, fick jaga lite boll när vi kom hem oxå..

Synden håller inne med fölet fortfarande, ja hoppas de kommer innan helgen lr efter, för ja ska ju va borta hela helgen i Alingsås :S Håll tummarna!!

Dags att sov igen blev inte många timmar sömn förra natten..
Go natt och sov gott och dröm söta drömmar ^^ själv ska jag hosta mig igenom min..

lot´s of changes..

ja jag skulle vilja säga att det blivit ett föl nu, men de har de inte :( inte än.. utan de har blivit en annan bebis i familjen :P en liten Berta, skratta inte! :P vi fick välja på Berta och Barbro, då bidde de Berta ^^ en liten vit och svart Jrt tik på fyra månader så söt!

Jätteförkyld är jag oxå hostar som en tok och kan knappt sova på nätterna då jag inte kan ta cocillanan längre =( tål den inte, går och mår i i ca. 2 dar efter, efter att jag tagit de. och så fort de blir varmt hostar jag, och så fort man rör sig så hostar man :( jag blir galen! lr ja galnare...

har anmält mig och Kira till agilitykurs på TBK nu så de är kursstart imorgon, ska betala in anmälningsavgift och medlemsavgift nu. SKOJ! :D äntligen har ja fått tummen ur häcken *asg* planen ligger i att starta novisgaility på Uskavi, och nu kanske äntligen mina tankar kan bli sanna ^^

nu ska ja ut och ta in pluttarna, sen ska ja sova (tror ja om inte hostan hindrar mig)
lite planering inför trippen till Alingsås i helgen ska de bli oxå, här gäller de att packa smart då det ska vara 9 hundar och 3 personer i samma bil, samt packning..

aja vi höres!
och du mandy kan du göra så man kan läsa din blogg?! svårt att svara på kommentarer annars :P

Bild på Berta kommer när ja hittar kameran...

krams och Gonatt!

tror ja blir sjuk på heltid.. kan man vara de?

ja nu känns min hals som ett rivjärn ungefär och ja tror ja vart konstant förkyld hela vintern! mer lr mindre iaf..

Inget är som väntans tider!! Ja längtar till min lilla fyrbenta bebbe tittar ut! och förhoppningsvis är den inte svart :P lr ja.. de beror ju på om dem kan va svarta innan dem blir isabell ^^ men vanligtvis så blir svarta föl skimlar, och ja iof går väl en sån bra me men isabeller är ju fina dem me!

Idag har ja jobbat mellan 8-16 på Grävmaskinen och de har vart så otroligt härligt väder! vi var ute nästan hela tiden med undantag för lunch och vila. hehe kanske vankas en fin solbränna?? hoppas kan man ju alltid.. åtminstone i ansiktet :P vi var först till skogen och de är så roligt att se barnen leka, dem tycker om när man ger dem tillit, det är som om dem växer lite då, inombords.

Nee nu ska ja gå å sova tror ja.. lr ja ska dricka upp téet först, kanske halsen blir lite bättre iaf..

natt natt sov gott och se till att få skönhetssömnen tillgodosedd nu ;)

Krams!

Blev lite inspirerad av den rosa skivan ^^

DragonForce - Through the Fire and Flames
Idag har ja jobbat mellan 12-17 på traktorn, mysigt, vi var ute hela tiden nästan, iaf efter att alla vaknat från vilan :) Ja började känna i min jackficka efter busskortet, som alltid brukar ligga där, men nej då låg de inte där! jag som bara hade åkt ett par resor på det :S så de blev nog snott i lördags, lr oxå har ja på ngt vis tappat de ngnstans.. hmm ska prata me mirre oxå.. jag var ju dit en snabbis innan färden till Brigitta.
Karro frågade om vi kunde rida ihop och de sa ja ju förstås att vi kunde, sällskap är alltid roligt att få! men till slut kom vi överens om att hon skulle rida Spök och jag Puckis, och ja va ska man säga om den hästen, han kan hur mycket som helst så han är rolig på det sättet men han är ungeför lika snabb som en snigel.. han lämnar dock inte slemspår efter sig ;P
Jag lär iaf känna av de i benen imorrn..

Synd har ganska spända juver nu, men ja tycker dem ser lite annorlunda ut :P måste ta hem ngn som kan de där bättre än jag! håll tummarna allihop för att de ska gå bra för flickan när bebben vill ut! de ska jag göra iaf! så dem nästa lossnar ^_^

Nu ska ja nog försöka sova lite, komma isäng före tolv en natt vore ju kul för omväxlings skull :P

Cya!

Gå i ide..

Tänk va glada alla skulle vara då när dem kryper fram ur idet på våren och solen skiner och det grönskar, alla skulle må bra av att ha sovit så länge... för som de är just nu, lr ja kanske inte denna soliga dag, men i övrigt så är man mest sur och nedstämd för att man sovit för lite. Så ja tycker dem ska införa att man ska gå i ide :P

När ska denna förkylning gå över?! ja vill gå å kolla om jag har ansträngningsastma (jobbigt ord :P) ja vill kunna ut och springa på kvällarna, men som de är just nu kan ja inte de för ja håller på att dö efter ca 10-20 meter ;P 

Bakade kladdkakemuffins idag till kursen och dem är såååå gooda!! men de blev ett litet uppehåll i bakningen för vi hade inge margarin så lillebror fick åka å hämta de uppe hos Birgitta, hon sa då att jag INTE skulle ta me nå mer kaffebröd upp dit, *fniss* tror ni jag lyssnade?! hehe nee inte denna gång, ja tog med dem och vips så var dem slut och ja fick många beställningar på dem, jag skickade med kursledaren Susanne Brännemo en hel påse hem, haha hon blev jätteglad när förstod att hon skulle få de :) 

Stackars mamma var tvungen att jobba på kvällen, och skulle börja vid 15.15 men var ju tvungen att åka hem vis ca 14 för att hinna med allt, men då fråga hon mig om inte jag kunde rida han på sista passet, så de gjorde jag, men aj vilken träningsvärk ja lär ha i häcken imorrn! ja har inte ridit i sadel ordentligt sen i oktober ca när Synd kunde ha en sån :P men de var kul iaf, hon kommer igen i oktober och förhoppningsvis har jag fått igång Synd då iaf någorlunda :)

Har fortfarande inte hittat kameran.. *suck*

nu ska ja snart sova.. ska stretcha lite först bara..^^

Sov gott gott folk!

Btw.. kolla in www.freewebs.com/kirevir

att tänka som ett ting

ja de förslaget fick ja av Mandy, jag frågade om ngn visste var kameran var och då tyckte hon att jag skulle försöka tänka som en sådan :P haha men ja lovar det enda ja kom fram till var att den sketna lilla saken inte styr sina egna handlingar.. de är ju.. hmm.. "ngn" annan.. I wonder whom.. 

Gick iaf bra att jobba, de barn som skulle gå hem 17.15 gick hem ca 16.30 och dem som skulle gå hem 16.00 gick efter 16.30, hehe lite omvänt men ja, jag hade ju arbetstid till 17.30 iaf så de gjorde mig inget! De var jag som skulle stänga så ja fick låna nyckel, jobbigt att stänga när man inte jobbar där i vanliga fall, visst ja kan alla rutiner och vissa därinne tar mig som fast anställd då jag vart där så länge :P men har man ingen egen nyckel så ja.. komplikationer tillkommer.. ^^ aja allt löste sig iaf :) 

shoppade iaf färdigt presenter, nöjd tror jag att ja blev iaf! ^^ och vi får väl hoppas att mottagaren blir de me :P 

Nu ska jag ta å luta huvet en stund, snart dags att gå upp :S JOBBIGT! 

Natt natt och suss gott..  
 

hmm..

Ngn som är synsk och kan se vart jag har kameran?! jag hittar den inte..
Utan kamera inga bilder här! *f*n*

Don´t you just have to love the weather?

ÅÅH vilket underbart väder! man blir så glad så smilgroparna nästan sitter uppe i öronen på en! ;P haha ok kanske var att överdriva men vadå!! man mår bra av sol, jag tror jag är en vädermänniska, ok ja skulle tro att de flesta är det, bara adet att alla blir glad av olika slags väder.

Igår var jag och klippte mig och gjorde slingor, blev helnöjd! skitsnyggt :) så nu är man "fit for fight" för lördag. ;)
Mirre och jag skulle ju ha åkt in till stan idag, lr ja skulle åkt in till henne, men nu visade det sig att jag har tittat fel på veckor.. ja ska jobba mellan 15.17.30 idag och ja trodde jag skulle jobba mellan 8.30- 12.30 på öppnis, för då skulle jag kunna åkt in, men ja nu visade det sig iaf att mirre inte heller hade tid för de, så vi bestämde att vi skulle shoppa grejjer på varsitt håll. Blir nog bra de där ska du se..  

Planen är att jag ska rida lite innan ja ska jobba, och ja måste uppdatera hemsidan lite nu sen jag varit på utställning, måste lägga in bilderna här inne oxå. Ja ni får väl se hur de blir ;P

C ya och i detta vackra väder.. carpe diem..

yippie yaj yay!!

De blev en andra placering för oss uppe i Timrå!! gissa om smilet satt upp i hårfästet :P Det hela var en bra utställning, men med rätt dålig uppslutning, det vara bara 5 i Kiras klass motsvarande vad det brukar vara.. ca 15-20 st. men men glad är jag att hon äntligen har växt på sig lite och nu liknar en riktig jack russell, men ja ni som inte vart på en russell-utställning förstår inte hur olika en jrt kan se ut. de finns långbenta och spensliga, små och grova, stora och grova.. ja, you name It! finns dem som är misstänkt lika en Dansk-svensk gårdshund oxå.. men ja de ska man nog inte säga till dem som har hunden :P Jag ställde även lilla Önja som snälla sarah hade låtit oss låna, fast hon sedan bestämde sig för att åka med Lena från Kennel Russelgården.. hmm ja Lena och tider funkar inte så bra ihop, så dem kom väl fram till Timrå vid 09.45, och då hade dem missat det mesta av utställningen då det var så få hundar i varje klass, men jaja.. Önja va de ja :P Jag visade henne och vi kom 2:a där me! hehe kanske ska tillägga att de bara var 2 hundar i klassen.. men hon fick väldigt fin kritik av domaren, enda problemet var att hon sätter sig ner när hon fryser/ har tråkigt. Alltså en svag bakända, men men hon är ju inte ens 6 månader lillstumpan! Hon förlorade iaf mot en värdig vinnaren, nämligen sin egen kullsyster Önska.
Visade även 2 av Lenas hundar, först långbenta Charlie som domaren blev överförtjust i, så vi kom 2:a och sen otroligt snygga och charmiga Sudda (jag ville ta med henne hem, men ja de blev lite protester från Lenas sida :P) Sudda kom iaf 2:a hon oxå.. blev en 2 dag för mig! men oj så roligt de är att vara där inne i ringen! vilken spänning!! 

Nee nu måste ja ut till pållarna lillstumpan måste hållas koll på nu, inte långt kvar till bebben tittar ut! då blir jag "mormor" som jag sa till Lisa idag hehe hon titta lite konstigt på mig så jag la till att de var hästen som skulle ha bebis ;)

aja C ya! ja ska sova gott hoppas ni gör de me sen.. 

Ps.. Bilder från utställningen kommer sen..

Bild på bebben..

En liten bild på Spöks förra föl från -05 Tilberi
image42

Tack Martina för bilden!


En bild på Synds förra föl född -02 om jag inte har helt fel. Efter Eldur frá Hamri. "Fölet" heter Lysingur frá Hamri
image43

Tack Jane för bilderna!

To little sleep, to much to do..

japp så har de blivit, vilket har resulterat i att jag fått en helvetisk förkylning igen!! kanske var Karro som tog med sig Brittens baciller ut i stallet *fniss*, för stackars Britten hade fått flunsan och fått lega i flera dar.

de har vart en låång vecka som gått hiskelikt fort, den har formligen rusat förbi! Jag har inte hunnit ridit ngt, jag har jobbat mån, tis, på Skogsbacken i Björklinge, onsdag avr det inte jobb planerat så jag gick och la mig ca 01 på natten, blev väckt 05.30 av att dagis ringde och fråga om ja kunde jobba, skulle dock börja halv 9.. men godtrogen som man är så sa man ju ja :P trots att man skulle ut på krogen på kvällen, och med lite mera dålig planering så blev det bestämt att ja skulle jobba 8.30- 17 inne på Traktorn dan efter.. hmm ngn som kan gissa vrf ja är förkyld?!
de kan jag..  Idag har jag bara vart i Österrike och jobbat, han var förkyld han me så vi tog det rätt lugnt och när han sov så slumra jag med till en liten stund ^^ Jag kan ju i slutändan glädja mig åt att de blir mycket pengar nästa månad på kontot iaf ;P Kanske behövs när man har fått tillökning i stallet :D

Nu äre bara lite över en vecka kvar innan tiden går ut för Synd och hon har börjat fylla på juvren nu, SÅ SPÄNNANDE SÅ MAN KAN DÖ!! :D
Fick se bilder på ett av Spöks föl som fick år 2005, han var efter Askur från Håkansgården, och det är en väldigt berömd hingst, iaf för dem som lever i Islandshästvärlden :P Spöket börjar oxå runda till sig nu! lägger in lite bilder på flickorna och deras magar.

 Trindis är nyfiken på kameran, -Kanske de är ngt gott som gömmer sig där?
Trindis nr. 2 kollar oxå om de kanske finns ngt gott där.

Jaha på söndag äre dags för utställning igen, i Timrå denna gång och de är JRTC of GB som håller i den. Ska vara i Bergeforsens ridhus, på ridskolan där tror ja. Spännande blire för vi ska ha med oss lilla Enya från kennel Tracking jack´s, egentligen heter hon Russellgårdens Önja men Enya lät finare tyckte matte. Bilder på henne kan ni se på deras hemsida. Och imorgon kommer kommer Sarah med familj med lilla Enya, Sofie ville klappa hästarna och Sarah ville se så att Enya kunde stå med oss, vi hade vissa problem med de förra söndagen :P men nu hade dem tränat på de dära. Sen på eftermiddagen kommer Britt och leker med mig ^^ hon ska följa med oss på utställningen på söndag drf måste hon komma en dag innan. Glömde säga att Kira har börjat löpa vilket har resulterat i att hon införskaffat sig kottar i öronen.. hehe :P de känns så iaf..

image41 
SÖTIS!!

nu ska ja sova, inser att klockan är otroligt mycket.. ingen tidig sängång idag heller...

Natt natt allihopa ^^ C ya!

I teknikens värld

Fick för mig att lägga in ett klipp från Youtube :P men ja behövde lite hjälp så tack Mandy ^^ är man tekniskt okunnig så är man.. :P
Klippet är från Istölten på studenternas IP och jag vet inte hur man tar bort bakgrundsljudet så det får vara :P sorry!

Det här är iaf Helene Blom på sin hingst Soldanjaha när man nu ville.. så går det inte!

Bara för att bloggen legat nere pga serverbyte så har jag inte kunnat skriva.. ok troligen ingen annan heller :P men saken var väl den att jag verkligen ville skriva..

Jag var iaf på russellträff i Bålsta hos Kicki, Lelle och Foppa skiitkul var det! Och vi hade underbart väder där, ja de var de väl här hemma också :P

Bilder från träffen kommer när, jag har bearbetat dem lite :)

Idag har jag gått med Birk med Millan på ryggen och vi följde med Vickan och hämtade Gumman sen gick vi runt "melins" och då plockade vi upp Thea när vi gick förbi där, medan vi väntade på att dem skulle hitta hjälmen till Thea så fick Millan provsitta Gumman och då ville hon fortsätat rida henne och Thea sa inte nej till att rida Birk så så blev det :) När vi var hemma på våran gård skulle ju Millan kliva av och Thea sitta upp på Gumman och sen skulle dem gå tillbaka med Gumman igen, men då blev Millan jätteledsen, lugnade sig lie när jag sa att hon skulle gå hem igen till Maja för det var ju Majas häst :P

När vi väl kommit in så slängde jag i mig mat och sen stack mamma och jag ut och red på Spök och Reykur, kul var det! Reykur var ngt ömfotad efter skoningen men inte Spök trots att hon har fått ändra skostorlek med ca 2 nr ^^ hon hade lite små skor och vips så ändrades traven på henne och steget blev bättre! :D Vilka underverk ett par (ok 2 par..) skor kan göra :P

Nu ska ja gå ut och pussa pållarna godnatt!

C ya & Good night

Nennir

I en egen liten värld

RSS 2.0